Bush & Safari - reis door Botswana & Caprivi Namibië

De Okavango Delta vormt het middelpunt van deze reis waarin jeepsafari's in Moremi en de Delta worden afgewisseld met boot- en wandelsafari's, aangevuld met een mokorotrip. U ziet de olifanten aan de oevers van de Chobe drinken en ontdekt het onbekendere Mahangu en Rupara Game Reserve. 

  • Route

Dag 1 en 2

Vandaag vliegt u via Johannesburg naar Maun in Botswana, aankomst op dag 2. U neemt uw auto in ontvangst (4WD Hilux Double Cab) en rijdt naar uw eerste accommodatie in Maun, gelegen aan de rivier.  De visarend laat al van zich horen en ook de nijlpaarden knorren. Welkom in Botswana!

Dag 3, 4, en 5                       Moremi Game Reserve/Third Bridge 

De Okavango Delta bestaat uit twee delen. In de Delta zelf vind je de (luxe) lodges; in het Moremi Game Reserve is het mogelijk om zelf safari te rijden. De komende nachten gaat u op safari in het Moremi Game Reserve en overnacht in een zelfcatering tent in Third Bridge. Wilt u liever niet koken? Vraag ons naar de mogelijkheden voor een upgrade naar een lodge net buiten het park, of kies voor een luxe fly-in safari of een echte bushervaring per 'mobile safari'. 

Dag 6                           Buitenkant Maun 

U kunt nog een volle ochtend op safari voordat u terugrijdt naar Maun en overnacht in een prettige lodge aan de zuidwestzijde van het stadje. Ontbijt en diner zijn inbegrepen. 

Dag 7 en 8                           Okavango Panhandle

De Okavango Delta wordt gevoed door de Okavango rivier waar u vanaf vandaag langs rijdt. De rivier behoort zelf niet tot de Delta maar tot de Panhandle. Hier leeft de gemeenschap niet van de Big Five maar van landbouw en veeteelt.  Vanaf sommige lodges is het mogelijk de Delta in te varen. De komende nachten verblijft u in zo'n lodge die eenvoudig maar toch comfortabel van aard is. Ontbijt en diner is inbegrepen evenals een volle dag per mokoro inclusief lunchpakket. 

Dag 9 en 10                           Popa Falls/Mahangu

Op weg naar de Popa Falls & Mahangu National Park kunt u een uitstapje maken naar Tsodilo Hills waar een bijzondere verzameling aan San-rotstekeningen te vinden is. U verblijft de komende twee nachten in zeer comfortabele tenten en suite inclusief ontbijt en diner. U kunt zelf safari's rijden in het Mahangu Park of kunt jeep- of bootsafari's bijboeken als u dat prettiger vindt. Een bezoek aan een lokaal dorp is ook mogelijk. De lodge heeft een heerlijk zwembad. 

Dag 11 en 12                           Linyanthi stroomgebied

De Kwando rivier vormt de grens tussen de Caprivi en Botswana ter hoogte van Kongola, het Mudumu National Park en Mamili National Park - halverwege de Caprivistrip. Ten westen van de rivier ligt het Botswaanse Kwando-Reserve, ten zuiden van de rivier ligt de Botswaanse Linyanthi-delta. In dit gebied stroomt de Kwando daarom verder als Linyanthi rivier om later over te gaan in de Chobe die tenslotte uitmondt in de machtige Zambezi Rivier die de Victoria Watervallen voedt.

Aan de  Botswaanse zijde van de Linyanthi komt normaalweg de grootste concentratie wild voor waaronder buffel, sabelantilopes, impala en olifant. Aan de Namibische kant wordt de populatie elk jar echter ook een stukje groter. De komende twee nachten verblijft u in een heerlijk comfortabele tent inclusief ontbijt en diner in dit stroomgebied. Safari's zijn lokaal bij te boeken maar het is aan te raden om dit bij boeking van uw reis gelijkertijd te doen.  

Dag 13 en 14                           Kasane/bootsafari's Chobe

De komende nacht verblijft u  aan de Chobe rivier om te genieten van bootcruises met hopelijk troepen olifanten aan de oevers. Verblijf is in een comfortabele lodge met 10 prettige kamers aan de rivier inclusief activiteiten. 

Boek eventueel een derde nacht in Kasane en bezoek de Vic Falls tijdens een dagexcursie, of kies voor een nachtje Vic Falls. De reis wordt in beide gevallen een dag langer. 

Dag 15                                   Nata

De Makgadikgadi zoutpannen beginnen bij Nata. Vanuit Nata Lodge kunt u de Nata Sanctuary bezoeken. Verblijf in een chalet of tent inclusief ontbijt. 

Dag 16 en 17                         Makgadikgadi Pans/sleepout

Een sleepout op de zoutpannen is een bijzondere belevenis. Als het 's nachts donker wordt, licht de sterrenhemel helder op. Net zo bijzonder is de rit per quadbike waarmee u naar dit plekje rijdt. De volgende dag rijdt u na het ontbijt en een bezoek aan een familie meerkatten terug naar de lodge aan de rand van de zoutpannen waar u nog een nachtje verblijft. Inclusief 2x ontbijt, 1x diner en de quadbike sleepout. De sleepout is alleen mogelijk in het droge seizoen vanaf juni t/m oktober. In de overige maanden bespreken we graag de alternatieven waaronder het gebied rondom de Boteti rivier van Makgadikgadi.

Dag 18                     Terugvlucht

U rijdt terug naar Maun waar u uw auto inlevert en de terugvlucht naar huis begint via Johanneburg.

Dag 19                     Aankomst 

Aankomst in Nederland. BIJZONDERHEDEN

Reissom vanaf € 4.468,00 pp (laagseizoen - januari t/m juni, november en december)

Inclusief

  • vluchten per KLM v.v. Amsterdam - Johannesburg en Johannesburg - Maun per Air Botswana. Op de heenreis vliegt u per dagvlucht en heeft een overnachting in Johannesburg. 
  • autohuur per Avis N -klasse (4WD Hilux Toyota Double Cab), volledig verzekerd, ongelimiteerde kilometers. 
  • overnachtingen zoals aangegeven
  • 9x diner 
  • mokoro dagtocht 
  • 2x bootsafari Chobe 
  • sleepout zoutpannen per quadbike (2 personen per bike)

Prijzen in hoogseizoen op aanvraag. 

Luxere versies met fly in safari zijn vanzelfsprekend mogelijk. Vraagt u ons naar de mogelijkheden.