Mobiele Safari inclusief Vic Falls, Chobe, Savute, Moremi & Okavango Delta

De Engelse ontdekkingsreizigers wisten hoe ze hun reis door de bush comfortabel moesten maken. In het kielzog reisde een tentenkamp mee, dineerden ze onder de sterrenhemel aan een mooi gedekte tafel terwijl in de verte olifanten tetteren en het nachtleven in de bush ontwaakt.

Dat authentieke safari gevoel kunt u ook nu nog beleven.

Een mobiele safari is de moderne uitvoering van een Livingstone expeditie. Met een klein groepje trekt u een aantal dagen door de bush van Botswana of Zambia terwijl ’s nachts uw tentenkamp wordt opgezet. Overdag bent u op safari onder leiding van een bezielende gids. U kunt kiezen uit verschillende luxe niveaus, variërend van eigen badkamer en suite tot een bushtoilet.

 • Overzicht Reisdagen
 • Tarieven p.p.

In de voetsporen van Livingstone – mobiele safari

De Engelse ontdekkingsreizigers wisten hoe ze hun reis door de bush comfortabel moesten maken. In het kielzog reisde een tentenkamp mee, dineerden ze onder de sterrenhemel aan een mooi gedekte tafel terwijl in de verte olifanten tetteren en het nachtleven in de bush ontwaakt.

Dat authentieke safari gevoel kunt u ook nu nog beleven.

Een mobiele safari is de moderne uitvoering van een Livingstone expeditie. Met een klein groepje trekt u een aantal dagen door de bush van Botswana of Zambia terwijl ’s nachts uw tentenkamp wordt opgezet. Overdag bent u op safari onder leiding van een bezielende gids. U kunt kiezen uit verschillende luxe niveaus, variërend van eigen badkamer en suite tot een bushtoilet.

Dag 1 

Aan het einde van de middag vertrekt uw vlucht vanaf Amsterdam via een Europese luchthaven (Frankfurt, Londen of Munchen) naar Johannesburg.

Dag 2 en 3: Vic Falls

Bij aankomst heeft u een aansluitende vlucht naar Victoria Falls Zimbabwe. Bij aankomst

bent u visumkosten verschuldigd bij de douane; zorg voor het juiste bedrag in dollars. Uw transferservice staat buiten klaar waarna u naar uw lodge wordt gebracht. Victoria Falls Safari Lodge heeft een heerlijke sfeer waar u de komende twee dagen kunt genieten van de Afrikaanse Bush, de brede Zambezi Rivier en natuurlijk de machtige Victoria Watervallen. Bij de receptie kunt u uw excursies regelen. Een helicoptervlucht of een bezoek aan het nationale park waar de Falls toebehoren inclusief wandeltocht is inbegrepen; u kunt kiezen uit één van beide.

Dag 4 en 5: Kasane/Chobe River Front . 100 km

U wordt in de loop van de ochtend naar Kasane gebracht waar u 2 nachten verblijft om volop de gelegenheid te hebben bootcruises mee te maken op de beroemde Chobe rivier. Er zijn 2 boottochten inbegrepen: in de namiddag en de volgende ochtend. Overnachting is inclusief ontbijt, diner, 2 gamedrives, 1 boottocht en 2 entree fees voor Chobe National Park.

Dag 6, 7, 8, 9, 10 en 11: Mobiele Safari

Na de ochtend bootcruise wordt u opgehaald. Uw mobiele safari begint vandaag!. Vanaf vandaag zijn alle safari’s per jeep. Bootcruises en  mokorotrips kunnen tegen meerprijzen bijgeboekt worden.

Vanaf Chobe vertrekt de safari voor 2 nachten naar Savute. Vervolgens staan 2 nachten Moremi en 2 nachten Okavango Delta op het programma.

U kunt kiezen uit tenten met verschillende niveau’s aan comfort:

 • Acacia: eenvoudige boogtenten van 2 x2 m, matrassen op de grond, slaapzak,  gedeelde toiletvoorzieningen, wasruimte en douches
 • Mopane: comfortabele boogtenten van 2,5 x 2,5 m, kampeerbedden met matrassen, beddengoed, gedeelde toiletvoorzieningen en douches
 • Morula: extra comfortabele boogtenten van 3 x3 m, stevige bedden met matrassen, beddengoed, en suite (privé) toilet en douche

Dag 12: Maun . 130 km

Helaas is het tijd om terug te keren naar de bewoonde wereld. In de middag komt u in Maun aan waar u de komende nacht verblijf in een comfortabele lodge aan de rivier, net buiten het stadje.

Dag 13     

Per transfer gaat u naar de luchthaven en vliegt naar Johannesburg waar u een aansluitende vlucht heeft naar Europa. U kunt uw reis natuurlijk verlengen met een arrangement in Zuid-Afrika.

Dag 14

Aankomst Amsterdam.

Mobiele Safari 2020

 • 14 daagse reis, basis Budget                €  4.969,00 per persoon, basis 4 personen in twee 2-persoonstenten (koepeltentje 3x3m met strecherbedden)
 • 14 daagse reis, basis Comfort               €  5.939,00 per persoon, basis 4 personen in twee 2-persoonstenten (Meru tent 3x4 met twin bedden)
 • 14 daagse reis, basis Luxury                 €  6.899,00 per persoon, basis 4 personen in twee 2-persoonstenten (Meru tent 3x4 met twin bedden)

Q: Internationale vlucht vanaf Amsterdam per KLM naar Johannesburg in de N-klasse, Vlucht Johannesburg – Maun per SA Airlink. Vlucht Vic Falls – Johannesburg – Amsterdam per SAA & KLM,  Luchthavenbelasting KLM: circa € 326). Alle benodigde transfers. Alle maaltijden en safariactiviteiten zoals genoemd in het programma. Verblijf in Vic Falls Safari Lodge (let op: er geldt een meerprijs in het hoogseizoen) en in Maun op basis van ontbijt. Begeleide tour naar Victoria Falls Watervallen (Zimbabwe zijde), routeboekje en kaartje Botswana. Mobiele safari inbegrepen afhankelijk van gekozen niveau. Voor de gehele reisbeschrijvingen en hetgeen wat is inbegrepen en niet-inbegrepen  bij de mobiele safari verwijzen we naar onze website www.gemsbok.nl .

Niet inbegrepen:  

Visumkosten zoals in Zimbabwe, circa 50 USD (prijs onder voorbehoud), Reis- en annuleringsverzekering, overige maaltijden, excursies en toegangsgelden, overige drankjes, fooien, persoonlijke uitgaven als souvenirs, telefoon e.d.

 Wat is inbegrepen tijdens uw mobiele safari?

 • Safari’s per jeep in open jeeps met schaduwdak onder leiding van gekwalificeerde ranger
 • Campstaf die zorgt voor opbouw, afbraak van camp, evenals overige benodigdheden
 • Genoemde type tent met type matras of bed
 • De tenten hebben muskietengaas voor de ramen
 • Aan de voorkant heeft de tent een kleine luifel. Op een mat worden hier 2 stoelen geplaatst
 • De matrassen zijn dun. Tijdens transport moeten deze opgerold worden om de matrassen stofvrij te houden
 • Volledige bed- en linnengoed
 • Toiletbenodigdheden zoals shampoo, zeep, toiletpapier, spiegel en muggenmelk
 • Bedtafeltje met lamp, prullenbak en matten in de tent (niet bij Acacia)
 • Zaklamp, batterijen, extra dekens voor op de jeep tijdens koudere winterdagen
 • Wasgoed
 • Alle toegangsgelden
 • Alle maaltijden: 2 gangen diner Acacia & Mopane. Overig: 3 gangen menu.
 • Alle drankjes, behalve buitenlands gedestilleerd, - likeuren en champagnes (Acacia: alleen water, thee en koffie; u kunt wel zelf drankjes meenemen)

Niet inbegrepen tijdens mobiele safari:

 • Visumkosten zoals in Zimbabwe, circa 50 USD (prijs onder voorbehoud) Reis en annuleringsverzekering, overige maaltijden,excursies en toegangsgelden, overige drankjes, fooien, persoonlijke uitgaven als souvenirs e.d.

 Bij boeking wordt gekeken of de door u aangegeven datum mogelijk is ofwel er zal een datum gegeven worden waarop al een safari vertrekt en waar u bij kunt aansluiten. U zult in de meeste gevallen in een internationaal gezelschap terecht komen, tenzij u specifiek om een prive safari vraagt. Deze kan gegarandeerd worden tegen meerprijzen die we u op verzoek kunnen doen toekomen.

Als de safari operator de vertrekdatum heeft toegezegd, vertrekt de safari altijd bij hetgenoemde aantal minimum personen.

Het is tevens mogelijk om een kortere of langere safari aan te vragen, eventueel gecombineerd met Nxai Pan of Kalahari National Park. Deze laatste 2 parken zijn vooral in het regenseizoen tussen december en maart de moeite waard.

 Houdt u nog rekening met het volgende:

 • Routes kunnen afwijken als de weersomstandigheden daartoe dwingen. De wegen in de parken zijn van dik zand en na een flinke regenbui kan het mogelijk zijn dat de gids een alternatieve route moet nemen.
 • Extra activiteiten zoals mokoro trips of bootcruises zijn niet inbegrepen maar kunnen wel apart bijgeboekt worden.
 • Aan bagage wordt 15 kilo in zachte tassen toegestaan.
 • Vooraf horen we graag van u wat u niet lust en welke drankjes u graag nuttigt. Ook eventuele voedselallergieën zijn belangrijk om te weten.

Een redelijke gezondheid is vereist. U bevindt zich dagenlang te midden van de bush. Er is werkelijk niets, zelfs geen stromend water op de campings waar wordt overnacht.