De ongerepte bush. Op avontuur door vier landen.

Speciaal voor de safariliefhebber hebben we een reis samengesteld vanaf Johannesburg naar Botswana. Botswana is een bijzondere, grotendeels onbedorven wildernis. De 16.000 km2 Okavango Delta met Moremi bijvoorbeeld is één groot wildpark. Aangrenzend ligt het Chobe National Park van 10.000 km 2. De Centrale Kalahari is nog groter: 52.800 km2. De Botswaanse overheid wil de wildernis ook voor toekomstige generaties onbedorven houden en ziet daarmee af van massatoerisme. Een reis door Botswana is daarom voor de echte natuur- en safariliefhebber.

Het prettigst is de reis met een 4WD maar in sommige maanden kan er ook met een 2WD SUV of gewone auto gereden worden.  De reis begint en eindigt in Zuid-Afrika.

U zult tijdens deze reis heel veel verschillende landschappen zien: savanne, bosveld  en groene wetlands. Bootsafari's, sleep outs op kurkdroge zoutpannen, jeepsafari's en een cessnavlucht: de activiteiten zijn divers en afwisselend.

Wilt u graag kennis maken met diverse culturen waaronder de San? Het is een aangrijpende ervaring om rond het vuur te zitten samen met dit oudste volk ter wereld. Wij kunnen een ontmoeting voor u regelen. Uw reis wordt op maat aangepast.

  • Overzicht Reisdagen
  • Tarieven p.p.

Dag 1 . Vertrek vanuit Amsterdam

Vandaag vliegt u naar Johannesburg. Afhankelijk van de gekozen vliegtuigmaatschappij komt u dezelfde dag ’s avonds aan of de volgende ochtend. Indien u dezelfde dag aankomt, regelen wij een transfer naar uw eerste accommodatie.

Dag 2 en 3 . Kololo. 295 kilometer

Kololo Game Reserve ligt in het hart van het Waterberg natuurgebied en is 3000 hectare groot, vol met grazend wild als zebra’s, antilopesoorten en giraffen. Omdat gevaarlijk wild ontbreekt, kunt u rustig lopen of fietsen. Als u een Big Five safari wilt maken, kunt u deze bijboeken naar het Welgevonden Game Reserve. Inbegrepen is verblijf op basis van een standaard chalet, inclusief ontbijt en diner + 1 activiteit met de ranger per dag op het terrein van Kololo.

Dag 4 . Francistown  . 530 km

Het is een lange rit vandaag naar Francistown. U overnacht in een vriendelijke lodge inclusief ontbijt.

Dag 5 en 6 . Gweta/Makgadikgadi  . 562 km

Gweta vormt een toegang tot de zoutpannen van Makgadigadi. In het droge seizoen boeken we hier ondermeer een sleepout onder sterren voor u. Per quadbike reist u naar de zoutpannen en slaapt onder de heldere sterrenhemel. De eerste nacht slaapt u in de artistieke, eenvoudig ingerichte (maar wel comfortabele) rondavel in Gweta inclusief ontbijt. Sleepout met diner inbegrepen.

Alternatief: safari bij Nxai Pan

Aan de noordkant van het Makgadigadi & Nxai National Park ligt de Nxai Pan, vooral bekend geworden door de grote baobabbomen waar reizigers dankbaar gebruik van maakten om hun tent op te slaan. De luxe tenten van Nxai Camp kijken fantastisch uit over de vlaktes. Hoewel Nxai niet  de eerste locatie is waar je aan denkt om op safari te gaan, is de laatste jaren vooral tijdens de regenperiode een hele migratie op gang gekomen van wild. Rond de waterpannen verzamelt zich normaliter veel wild, van gemsbokken tot impala, van gnoe tot leeuw. Inbegrepen zijn 2 safari’s per dag, alle maaltijden en drankjes (geen buitenlands gedestilleerd of champagne). 

Dag 6.  Maun (voor Delta)  . 200 km

Maun is het startpunt van de Okavango Delta & Moremi Natianaal Park safari’s. U heeft de hele dag om in Maun te komen en kunt dus ontspannen rijden.

Dag 7 en 8 . Kwara Camp (Delta)  

De Okavango Delta is een gebied met kanalen, eilandjes en grasland waar veel wild leeft. In de Delta hebben zich circa 55 lodges gevestigd op zogenaamde concessies. Naar deze lodges is het alleen mogelijk te vliegen per cessna. Tussen juni en november is het hoogseizoen in de Delta en zijn de overnachtingen prijzig, maar vanaf november tot en maart gaan enkele lodges over op ‘green season’ prijzen – zeg maar een middenseizoen.

We werken met meerdere lodges zoals  Pom Pom of Kwara.  De tenten van Pom Pom zijn momenteel mooier dan die van Kwara. Desalniettemin is bij Kwara het wild overwegend beter. Inbegrepen: de cessnavlucht (maximaal 15 kg bagage), alle maaltijden en 2x safari per dag.

Dag 10 . 30 km west van Maun     

U bent rond de middag weer terug in Maun en gaat alvast een stukje op pad richting de Panhandle. Buiten Maun, zo’n 30 km op weg naar de Panhandle, zit een leuke (Nederlandse) accommodatie. Eenvoudige maar prima ingerichte tenten geven hier een leuk verblijf. Basis: ontbijt. Diner kan bijgeboekt worden.

Dag 11 en 12 . Mahangu   . 390 km

Vandaag rijdt u helemaal langs de Delta richting Namibie. De belangrijkste attractie – net over de grens - vormen de Popa Falls en het Mahango National Park. Verblijf in een prettig comfortabel tented Lodge inclusief ontbijt en diner.

Dag 13 en 14. Kwando rivier  .200 km

De Kwando rivier vormt de grens tussen de Caprivi en Botswana ter hoogte van Kongola, het Mudumu National Park en Mamili National Park - halverwege de Caprivistrip.

De natuur in het park is mooi, met mopane en  acacia . U verblijft in het sfeervolle Kwandoo aan de rivier op basis van ontbijt vanwaar dagelijks zowel bootcruises als jeepsafari’s worden georganiseerd.  Deze excursies kunt u facultatief bijboeken. Een mokorotrip is hier ook mogelijk. Verblijf op basis van ontbijt en diner.

Dag 15 en 16 . Chobe Rivier, Caprivi, Camp Chobe . 200 km

De Chobe Rivier komt bij de Botswaanse grensplaats Ngoma vanuit de Namibische Caprivistrip Botswana binnen. Daar begint direct het Chobe National Park. Vooral de bootcruises zijn leuk, omdat je hier veel minder boten treft. Een gamedrive maken is lastiger, omdat het nationale park in Botswana ligt.

De accommodatie bestaat uit comfortabele tenten met badkamer en suite. In het verblijf is ontbijt en diner inbegrepen.

Dag 17 en 18 . Chobe  .75 km

U rijdt richting Kasane aan de Chobe rivier om te genieten van bootcruises met hopelijk troepen olifanten aan de oevers. Kasane is het safarimekka aan de Chobe rivier.

U gaat eerst 2 nachten naar Kasane in Botswana, daarna 2 nachten naar Vic Falls en nadat u weer terug bent in Botswana gaat u op weg naar Nata. De bestemmingen Chobe & Vic Falls kunnen eventueel ook worden omgedraaid als dat beter uitkomt met de boekingen.

Verblijf is op basis van ontbijt en diner + 1 x bootcruise per dag (zonder park fees) in een comfortabel maar eenvoudige tented lodge. Prijzen zijn nog exclusief entree nationaal park.

Dag 19 en 20.  Vic Falls  .80 km

De Falls vanuit de Zimbabwe zijde zijn het hele jaar door het breedst.  Vanuit uw lodge – waar u rond de klok van 11.30 – 12.00 uur aankomt, kunt u een middagexcursie of transfer boeken die u bij de Falls brengt. Verblijf in de zeer sfeervolle en mooi ingerichte Victoria Falls Safari Lodge.

Visum

Zowel Zimbabwe als Zambia rekent visumkosten bij uw entree. Reken op circa 35 tot 60 dollar per persoon (prijs altijd onder voorbehoud) voor een single, double of univisa. Ter plaatse te betalen.

Dag 21 en 22 . Nata . 300 km

Op de terugweg naar Zuid Afrika is de eerste stop in Nata. U verblijft hier in Nata Lodge in een chalet of luxe tent op basis van ontbijt. Nata Lodge ligt aan de rand van prachtige zoutpannen, vlakbij wildspotgebied Nata Sanctuary. De lodge organiseert excursies.     

Dag 23 en 24. Alldays. 550 km

Vandaag komt u terug in Zuid Afrika. Sommige plaatsen in Afrika hebben dat mystieke gevoel zoals alleen Afrika kan geven. Mogalakwena River Lodge aan de gelijknamige rivier in het noordelijke deel van Limpopo heeft dit. De zonsondergangen, de natuur, de rust: Mogalakwena is adembenemend. Uw verblijf is op basis van ontbijt en diner.  

Dag 25 en 26.   Mashatu . 95 km

Vandaag steekt u de rivier over bij Pontdrif, terug naar Botswana, en gaat u op safari in dit nog zo pure gebied dat bekend staat als Tuli Block. Dit is echt Afrika qua natuur en heeft een zeer goede wildstand. De kans is groot dat u luipaarden treft; die zijn hier volop aanwezig.

We hebben uw verblijf gebaseerd op verblijf in het Tented Camp, een camp met echte 'bushsfeer'. Er is comfort, maar geen luxe. Het Tented Camp is niet omheind. Inbegrepen zijn 2 safari’s per dag en alle maaltijden. Upgrade naar de luxe mainlodge mogelijk à € 133,00 per persoon per nacht.

Dag 27 en 28 . Makhado/Louis Trichard  .ca. 220 km

De laatste twee dagen van uw reis bent u in Makado om de cultuur van de Venda te leren kennen. Verblijf is op een leuke farm vanwaar u op eigen gelegenheid kunstenaars kunt bezoeken of met een gids uitstapjes kunt maken.  Ontbijt en diner inbegrepen.

Dag 29 . Johannesburg . 420 km

Vanavond vliegt u naar huis.

Dag 30

Aankomst Nederland.

Tarieven De ongerepte Bush, op avontuur door 4 landen 2020

Prijs geldig laagseizoen KLM & Green season Okavango Delta:

Cat. auto

Tijdsduur

Klasse C

Britz Rav4

Avis, L klasse

Avis K klasse

Klasse I

Avis

Brits Nissan DC 4WD

30 dagen  Q

6845

6475

7546

7439

7899

7649

Q:  prijzen inclusief vlucht per KLM in N-klasse (laagseizoen). Gebaseerd op € 255,00 luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag & brandstoftoeslag gebaseerd op laagseizoenstarieven. De route van deze reis is zonder binnenlandse vlucht.

Kortingen op vlucht mogelijk indien geboekt in de X-klasse. Voor vluchten in hoogseizoen geldt een meerprijs..

 Extra bij de reissom inbegrepen:

  • 19 x diner.
  • 1 x safari activiteit per dag Kololo
  • Sleepout zoutpannen Gweta/Makgadikgadi
  • Cessna vlucht Delta + 2 nachten verblijf Pom Pom (mid season prijs – meerprijs geldig in highseason tussen 1 juli en 31 oktober 2019)
  • Bootcruises Caprivische zijde Chobe rivier, bootcruise Botswaanse zijde Chobe rivier – zonder parkfee
  • Transfer Kasane – Vic Falls v.v.

 Niet inbegrepen: visumkosten Zimbabwe/Zambia (univisum a € 50,00 per persoon – wijzigingen voorbehouden).