Van droge woestijn tot machtige gletsjer. Rondreis door Chili.

Het langgerekte Chili is een land vol contrasten. De meest droge woestijn ter wereld - Atacama - ligt in het noorden, grenzend aan de Andes waar zoutmeren op hoogtes boven de 4000 meter bijna rimpelloze spiegelbeelden toveren terwijl in het zuidelijke Patagonie de gletsjers van de noordelijke & zuidelijke ijsvelden koude nachten beloven. Chili heeft ongerepte natuur. Voor avontuurs valt er beslist nog iets te ontdekken - zoals de selfdrive via de onverharde route Carretera Austral. 

  • Complete rondreis van noord tot zuid
  • Carretera Austral

Uw route begint in het noorden van Chili waar de woestijnvlaktes en het enorme Andesgebergte de natuur bepalen. U bezoekt hier het Lauca Nationaal Park en de Atacama woestijn met een bezoek aan de Tatio geijzers. Halverwege Chili ligt de vruchtbare Elqui vallei waar een aantal dagen kan worden doorgebracht (optioneel, extra).

In Patagonië staat het merengebied op het programma, evenals de machtige gletsjers die te zien zijn vanuit Torres del Paines.

Maak eventueel een extra uitstapje naar de gletsjers van Argentinië en voeg er bijvoorbeeld nog een stukje Vuurland aan toe. Nog een echt avontuur is het rijden van de Carretera Austral die begint in het groene "klein Zwitserland' van Chili. 

Dag 1 en 2

Vlucht naar Santiago del Chile, de hoofdstad van Chili.  Na aankomst op dag 2 wordt u naar uw hotelletje gebracht en kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen.

Dag 3, 4 en 5 . San Pedro de Atacama

U vliegt naar Calama, de toegangspoort tot de Atacama woestijn waar een auto klaar staat. De komende 3 dagen brengt u door in San Pedro de Atacama. Verblijf in La Casa don Tomas (upgrades mogelijk) op basis van ontbijt. Bezoek de zoutmeren op de Altiplanico of boek een uitstapje naar de Tatio geisers.

Dag 6 . Iquique . 489 km

Iquique ligt aan de oceaan, zo’n 50 kilometer verwijderd van de noordzuid route Panamericana. Vandaag rijdt u via goede wegen naar deze stad aan de kust. De stad aan de voet van een gebergte heeft enkele architectonisch mooie gebouwen. Iquique is rijk geworden door de nitraatmijnen op de hoogvlaktes in het binnenland.

Dag 7 en 8 . Codpa . 170 km

Zo’n 115 km ten zuiden van Arica ligt Codpa op 1852 meter hoogte. Codpa ligt in de gelijknamige vallei, een klein dorp met Pre-spaanse wortels. De smalle vallei is vruchtbaar en heeft een heerlijke temperatuur. Vanuit het dorp kunt u een fietstochtje maken naar de petrogliefen.

Onderweg kunt u een kijkje nemen bij een voormalig gerestaureerd nitraatmijnstadje en naar de Gigante de Atacama rijden.

Dag 9 . Putre . 160 km

Putre is sinds mensenheugenis een belangrijk knooppunt van handelswegen tussen de hooggelegen Altiplano en de kuststreek. Het dorp diende als overnachtingsplaats, handelslocatie en verdedigingsbolwerk. Toeristen verblijven hier vooral om het nationale park Lauca te bezoeken. Lauca ligt op 4400 meter en is in 1970 in het leven geroepen ter bescherming van het vogelleven. Behalve deze rivier liggen her en der diepblauwe vulkaanmeren omzoomd door witte zoutranden en olijfkleurige, veenachtige weidegronden die bofedales worden genoemd. 

Dag 10 . Arica . 145 km

Vandaag rijdt u terug naar de kust waar u overnacht in Arica.

  • Ontspannen in de Elqui vallei

De vruchtbare Elqui vallei bij La Serena is een nog onontdekt geheim. Vanuit de leuke dorpjes in de vallei zijn ontspannende tochtjes te maken door de heuvel en kunt u wijngaarden en sterrenwachten bezoeken.

Dag 11 en 12 . Pucón

U vliegt vanaf Arica via Santiago naar Temuco waar uw volgende auto klaar staat. Het is tijd om het merengebied te verkennen. Verblijf is in Pucon.

Dag 13 en 14 . Petrohué  . 340 km

Het Vicente Perez Rosales NP ligt aan de oevers van het meer Llanquihue met uitzicht op de Osorno vulkaan. De belangrijkste attractie in het park zijn de watervallen, gevormd door smeltwater van de gletsjer op de vulkaan. Overnachtingen in Pretrohué Lodge.

Dag 15 . Puerto Varas  . 240 km

U rijdt rustig richting Puerto Montt vanwaar u morgen vliegt. Overnachting is in Puerto Varas.

  • Naar Bariloche of Carretera Austral?

Kijk op onze site voor een route per boot-bus-boot naar Bariloche in Argentinië of verleng met de Carretera Austral.

De Carretera Austral is geheimzinnig en een avontuur. De wegen zijn nog niet plat gebaand, de landschappen ongerept en soms feeëriek. Op deze reis vaart u over fjorden, rijdt u door lenga regenwoud, ziet u gletsjers glinsteren en kunt u op gletsjermeren kanovaren.

Dag 16 . Puerto Natales . 240 km

Aankomst in Punta Arenas waar opnieuw een auto klaarstaat. Uw eerste bestemming is Puerto Natales. Vooral de mylodon grot is een bezoekje waard. 

Dag 17 en 18 . Torres del Paines . 80 km

Het nationale park Torres Del Paine dankt haar naam aan oprijzende granieten rotsen die de vorm van torens hebben in een het landschap van de Patagonische steppe. Maak een lange wandeling of vaar met een bootje over het Lago Grey richting de gelijknamige gletsjer en geniet van de immense schoonheid. Verblijf op basis van ontbijt in Pampa Lodge.

Ook naar de Perito Moreno?

Wilt u ook  de grootste en machtigste gletsjers van Zuid-Amerika zien? De Perito Moreno ligt in El Calafate (Argentinië) en biedt een spectaculaire en onvergetelijke belevenis. Hoewel de meeste gletsjers dagelijks afnemen in grootte vormt Perito Moreno daarop de uitzondering. Deze gletsjer groeit nog elk jaar. Vanaf Torres del Paines rijdt u naar El Calafate (circa 350 km) voor een verblijf van 2 of 3 nachten. 

Dag 19 . Punta Arenas

U rijdt terug naar Punta Arenas vanwaar u morgen naar Santiago vliegt. Ten noordwesten van de stad (65 km) ligt een kolonie van de Magelhaen pinguïns die tussen half oktober en half maart dagelijks bezocht kan worden. 

Dag 20

Vlucht naar Santiago waar u de komende nacht in een rustig hotelletje verblijft.

Dag 21 en 22

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Europa. Aankomst dag 22. 

Reissom - 22 daagse reis door Chili (2024)

Reissom:                                                   vanaf € 4.459,00 per persoon

Inbegrepen:, gebaseerd op laagseizoenstarieven, overnachtingen, autohuur met volledige afkoop op genoemde locaties, basis middenklasse Chevrolet Aveo 4-deurs/, benodigde transfers in Santiago en Calama.

Niet inbegrepen: Internationale + binnenlandse vluchten (vanaf 2.200 euro), grensovergangspermit Chili-Argentinië, One-way fees Calama-Arica en Temuco – Puerto Montt, brandstof, contractkosten, 2e chauffeur, entreeprijzen en/of excursieprijzen, overige maaltijden, reis- en/of annuleringsverzekeringen, drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien, Bijdrage calamiteitenfonds (2,50) en SGR (5,00 pp).

Paspoortgegevens

In deze prijs is BTW korting van 21% voor de accommodaties verwerkt. Om voor deze reductie in aanmerking te komen, hebben wij direct bij reservering een kopie van uw paspoort nodig. Alleen paspoortgegevens zijn niet voldoende.

Foto's mede dank aan www.antwanjanssen.nl 

De Carretera rijden betekent rijden op ongebaande wegen. Veel toeristen kent deze route nog niet, die qua natuur echter ongerept en afwisselend is. Zo glijden meren, gletjsers en regenwoud aan je voorbij. De weg is grotendeels van gravel, meestal in redelijke staat, maar de kilometers vragen zo wel de tijd. Overnachtingen zijn in overwegend gezellige hosteria’s die soms comfortabel en soms eenvoudig zijn. 

Vraag ons naar de mogelijkheden en offerte op maat, bijvoorbeeld in combinatie met een sleepout bij een gletsjer of een avontuurlijke merenoversteek.