Mysterieuze Incasporen in Peru

Een reis door Peru bestaat letterlijk uit hoogtepunten. Regelmatig stijgt de weg naar hoogtes boven de 2500 meter, met het meer Titicaca op zelfs 4000 meter. Ook in ervaringen neemt Peru u mee van hoogtepunt naar hoogtepunt. De geheimzinnige Nazca lijnen, de prachtige architectuur van Arequipa, de mooie Colca vallei met haar condors en natuurlijk, de parel van het land: de heilige vallei omringd door Cusco enerzijds en het prachtige, diep indrukwekkkende Machu Picchu anderzijds.

Wij vinden Peru een land voor iedereen. We hebben dan ook verschillende reizen met  relaxte plekjes voor wie rust zoekt en gezellige drukte voor andere momenten. Perus is een zeer geschikt land voor families. Kinderen krijgen een warm welkom. Bovendien is er voldoende afwisseling in de reis om het kinderen ook naar de zin te maken.  Vraag ons naar de mogelijkheden.

Peru ontwikkelt zich razendsnel en dat zie je terug in nieuwe routes en producten. Rondom Puno is in 2016 de Quinoa Route gelanceerd. Quinoa is bezig de wereld te veroveren als een gezonde voeding. Rondom Puno kun je zien hoe de zaadjes van deze plant gekoesterd en geoogst worden. Wandelen langs de Incatrail is lang niet meer de enige bekende route op weg naar Machu Picchu. De Salkantay Trekking spreekt een aardig woordje mee. Deze trekking is er in kampeer- of lodgevorm. 

 • Intro
 • Programma
 • Tarieven

Peru – het land van de Inca’s

Kleurrijke kleding, de hoge toppen van de Andes, mystieke Inca cultuur: Peru is een land vol verrassingen. De verschillende Indianen stammen geven het land aan de Grote Oceaan vorm en kleur. Op straat kun je de bolhoedjes en zelf geweven truien in talloze kleuren zomaar tegenkomen. De toeristische hoogtepunten van Peru liggen bijna allemaal in het zuiden van het land. Zo’n 250 kilometer ten zuiden van Limaligt Paracas met de Ballestaseilanden voor de kust. Nog iets zuidelijker ligt Nasca waar in en op de heuvels talloze geometrische figuren en andere tekeningen bewaard zijn gebleven. De Nasca lijnen kunnen alleen vanuit een vliegtuigje worden bekeken.

In Arequipa is de Spaanse koloniale architectuur fantastisch bewaard gebleven terwijl het Titicaca-meer bezoekers laat varen over het hoogste meer ter wereld en kennis laat maken met locale Indianenstammen.

Cusco, tenslotte, is misschien wel het hoogtepunt van een reis door het Zuiden. De koloniale stad vormt de toegangspoort tot de Sacred Valley die weer uitmondt in dat fantastische Machu Picchu waar overblijfselen van een nooit afgebouwde heilige Inca stad tussen ongelofelijk mooie groene en scherpe bergranden liggen.

Na aankomst in Lima reist u door naar Cusco. U kunt de reis ook in omgekeerde richting maken. Wij bespreken graag de voor- en nadelen met u.

Dag 1 en 2 . Lima

Per Air France vliegt u via Parijs naar Lima. Aankomst einde van de middag. Rechtstreekse vlucht per KLM is mogelijk tegen meerprijs. Vanaf de luchthaven wordt u naar uw hotel gebracht. Verblijf in een sfeervol hotel in Miraflores, inclusief ontbijt. De tweede dag kunt u Lima verkennen. In ons routeboekje vindt u allerlei tips voor musea, restaurants en bijzondere plekjes. 

De jungle verkennen?

Ten noordoosten van Cusco ligt een groot junglegebied dat het makkelijkst vanaf Puerto Maldonado te bezoeken is. Vanaf Lima of vanaf  Cusco vliegt u naar deze junglestad om vanaf hier per boot naar één van de lodges te reizen. Er ligt een aantal lodges op zo’n half uur tot een uurtje varen, zowel in de richting van Brazilië als in de richting van het nationale park Tambopata. Vanuit deze lodges verkent u met gids de diverse aspecten van het regenwoud. Een tocht via de wandelhangbruggen is vaak een onderdeel.

Interessant en mooi is het zien van klei likkende papagaaien.  Om deze mooie dieren te zien, moet u echter verder de jungle in, bij voorkeur richting Tambopata. In z'n algemeenheid geldt: hoe verder weg van menselijke activiteit, hoe meer kans er is op dieren. De lodges die deze excursie aanbieden, liggen op zo’n 4 uur varen vanaf Puerto Maldonado. Vraag ons naar beschrijving + prijs van bijvoorbeeld  een 4 daags/ 3 nachten arrangement.

Ook in het noorden van Peru rondom Iquitos kunt u de jungle verkennen. Bij Iquitos varen diverse boten de Amazone op en bieden diverse ecologische excursies. Het aantal dieren in dit gebied is normaliter hoger dan bij Puerto Maldonado. En heel bijzonder is het zien van de roze dolfijnen die in de Amazone zwemmen. De excursies kunnen vanuit een vaste lodge worden ondernomen of u kunt meegaan op een luxe riviercruise van enkele dagen. Ook hier geldt: hoe verder u zuidwaarts zakt van Iquitos richting het nationale park, hoe groter de kans op dieren

Dag 3, 4 en 5 . Sacred Valley . 80 km

Vanaf Lima vliegt u naar Cusco op 3400 meter; hoogteziekte kan een probleem zijn. Om te wennen brengt u daarom de eerste dagen door in de Heilige Vallei, de Sacred Valley in een gezellig hotelletje. U gaat als het ware al op weg naar Machu Picchu en ziet in de mooie vallei allerlei Inca sporen. Wilt u wandeltochten maken, paardrijden of de vallei met gids bezoeken? Wij helpen u met de invulling van de dagen. Ook meerdaagse trekkings zijn mogelijk waaronder de Incatrail en de Salkantay-trekking. 

Dag 6 . Machu Picchu                

Vandaag is het tijd voor Machu Picchu. Vanaf Ollantaytambo gaat u per trein naar Machu Picchu Pueblo en dan met de bus naar boven. De uren hierna kunt u ronddwalen met zicht op de mystieke bergen en het wonderlijke schouwspel van de ruïne. U kunt blijven tot het laatste moment want u overnacht in  in het dorpje Agua Calientes/Machu Picchu Pueblo. We boeken u hier in een prettige comfortabele lodge. Upgrade naar het luxe Inkaterra of het aan de ingang gelegen Machu Picchu Sanctuary Hotel is mogelijk.

Machu Picchu bij het vroege ochtendlicht is zeer speciaal.  

Reis daarom op deze ochtend (van dag 7) nog eens naar boven. Beklim bijvoorbeeld ook de Huyanu Picchu; wij boeken dit graag voor u (moet samen met uw entreebewijs voor Machu Picchu). In de loop van de middag reist u per trein en transfer of bus terug naar Cusco. 

Dag 7 en 8 . Cusco                 

Cusco is een uniek koloniaal stadje op de fundamenten van een Inca stad, De kleine straatjes, winkeltjes, lokale restaurants en het grote plein zijn beslist de moeite waard. In de omgeving liggen diverse Inca ruines die van alles te maken hebben met de geschiedenis van Machu Picchu.  Verblijf in het luxe Casa Andina Private of gelijkwaardig.

Dag 9 en 10 . Puno . 300 km

Vandaag reist u naar Puno aan de rand van het meer Titicaca. De route gaat per toeristische bus of (tegen meerprijs) per trein. De luxe Andean Explorer biedt onderweg unieke uitzichten en heeft een goede service aan boord - een absolute aanrader. 

Het enorme meer op de grens met Bolivia & Chili is – op 4000 meter - het hoogste meer ter wereld. Een boottocht van zo’n 3 uur brengt u over het meer naar de eilandjes Uros & Taquile. Uros is eigenlijk een drijvend rieteiland.

Upgrade Suasi

Suasi Lodge ligt op het gelijknamige eilandje bijna aan de overzijde van het meer. Kom even tot rust tijdens een 2 daags verblijf. Ga wandelen of vaar per kano rond het eiland. Zo'n plekje waarvan je achteraf weet hoe prettig het is....

Dag 11 en 12 . Colca . 450 kilometer

Met een toeristenbus (privé transfer mogelijk) gaat u vandaag naar Colca. De Colca Canyon is zo’n 70 kilometer lang en staat bekend als de diepste canyon ter wereld met 3000 meter. De canyon is vooral beroemd om de condors, vogels met enorme spanwijdte. Bijna elke ochtend stijgen condors op vanuit hun nesten. Dat is een prachtig gezicht. Verblijf in de mooie Colca Lodge inclusief ontbijt.

Dag 13 en 14 . Arequipa . 195  km

Arequipa is een bijzonder stadje met veel historische gebouwen, kerken en kathedralen. Bezoek vooral het fantastisch mooie vrouwenklooster Monasterio Santa Catalina. U verblijft deze twee nachten in Casa Andina Private Collection Arequipa, 5 minuten wandelen van het klooster.

Dag 15 . Nazca . 560 km

Vandaag gaat de tocht verder naar Nasca om vanuit de lucht de beroemde Nazca lijnen te bekijken. U reist per bus. Eerst wordt u per transfer naar het busstation gebracht en geholpen met inchecken. De rit naar Nazca duurt zo'n 8 tot 9 uur. Er wordt lunch aan boord geserveerd en er worden regelmatig films vertoont. De stoelen zijn ruim en kunt u in een relaxstand zetten. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.

De volgende ochtend staat een vlucht gepland. De vlucht van 45 minuten is inbegrepen (locale tax nog wel te betalen), maar is onder voorbehoud van weersomstandigheden. Op sommige mistige dagen lukt het niet om op te stijgen.

Dag 16 en 17 . Paracas . 220 km

Na de vlucht over de Nazca lijnen reist u per bus naar Paracas. Erg leuk is een boottocht naar Ballestas Island waar je zomaar duizenden zeevogels zoals pelikanen en comoranten ziet. Ook zeehonden voelen zich hier thuis. Op de weg terug ziet u een geheimzinnig getekende kandelaar in de zandduinen. De tochten beginnen vroeg in de ochtend. In het nationale park ten zuiden van de haven ligt een bezoekerscentrum dat u 's middags zou kunnen bezoeken. Spannend en hilarisch is ook de buggyride die door de duinen wordt georganiseerd. Wij kunnen beide excursies eventueel voor u boeken.   Verblijf is het luxe Double Tree Resort in Paracas, inclusief ontbijt.

Dag 18 . Lima . 205 km

U reist per bus naar Lima en wordt naar door een transferservice vanaf de bus naar de luchthaven gebracht. Vanavond vliegt u per nachtvlucht terug naar Parijs per Air France of KLM als u daarvoor gekozen heeft.  Aankomst op dag 19.

De reis is vanzelfsprekend in omgekeerde richting mogelijk.

Mysterieuze Incasporen in Peru -  19 -daagse reis  door Peru (2018)

 • Zonder vlucht        3,5-4* toeristenbus & publieke bus                   € 2.599,00 per persoon
 • Incl. vlucht             per Air France, inclusief Cusco - LIma             € 3.595,00 per persoon 
 • Incl. vlucht             per KLM, inlcusief Cusco - Lima                       € 3.688,00 per persoon

 

Mysterieuze Incasporen in Peru:  21-daagse reis  door Peru (2018)

 • Zonder vlucht        4* bus, toeristenbus, upgrade Suasi, Puno - Cusco SIB                                     € 3.299,00 per persoon
 • Zonder vlucht        4*, bus, toeristenbus, upgrade Suasi & luxe trein                                                € 3.774,00 per persoon
 • Incl. vlucht             per Air France, inclusief Cusco - Lima, Puno - Cusco SIB (geen trein)               € 4.295,00 per persoon 
 • Incl. vlucht             per KLM, inclusief Cusco - Lima, Puno - Cusco SIB                                            € 4.374,00 per persoon

 

Inbegrepen 19 daagse reis

Transfer luchthaven - hotel Lima, transfer per publieke bus naar Paracas, Nasca en Arequipa. Boottocht naar Ballestas Islands (exclusief lokale tax), Nasca vlucht (excl. lokale tax), Colca Valley excursie met diverse stops per toeristenbus, boottocht Titicacameer (SIB), toeristenbus met stops Puno - Cusco, trein v.v. Machu Picchu inclusief entree & 2 tot 3 uur durende rondleiding Engels sprekende gids, transfers, wegenkaart, routeboekje. 

Extra inbegrepen 21-daagse reis: boottocht Titicacameer + 2 nachten Suasia Island inclusief ontbijt & diner 

 

Vluchten: de reissom is inclusief internationale vluchten + binnenlandse vlucht Cusco- Lima. Basis N-klasse per KLM & R klasse Air France in laagseizoen. Voor het hoogseizoen (1 juli t/m 22 aug 2018 en 13 december t/m 30 dec 2018) gelden toeslagen:

 • R klasse AF             € 300,00 pp
 • R klasse KLM           € 200,00 pp
 • N klasse KLM           € 300,00 pp

Niet inbegrepen: overige maaltijden, overige excursies en/of entreegelden, lokale belastingen, persoonlijke uitgaven als drankejs, telefoon, wasgoed, fooien en dergelijke. Reis- en/of annuleringsverzekering, bijdrage Calamiteitenfonds. 

 

Overige opties:

 • Extra bezoek aan Machu Picchu volgende ochtend, evt. inclusief beklimming Hyuana Picchu
 • Bezoek de zoutvlaktes Uyuni Bolivia. U gaat per boot en enkele vluchten voor een dag op deze fantastische zoutvlaktes.
 • De Andean Explorer wijzigt op 1 mei 2017 van dagtrein naar meerdaagse trein inclusief overnachtingen tussen Cusco en Arequipa via Puno v.v.
 • Maak een 4-daagse wandeltrektocht richting Machu Picchu (Lares of Salkantay trekking)
 • Verlenging met verblijf in jungle (puerto Maldonado). Ontdek de jungle te voet of varend.
 • Ook bijzonder is de jungle in het noorden waar de roze dolfijn voorkomt.