Groene safari reis, balsem voor de ziel

Dromen van (luxe) safari’s wordt werkelijkheid tijdens deze reis door het noorden van Zuid Afrika. Het ritme van de reis wordt bepaald door wildparken afgewisseld met bezoek aan dorpjes en sportieve activiteiten als ondertoon. De safari’s wisselen tussen zelfdrive in de nationale parken tot jeepsafari’s in privé parken. Wild spotten op een open jeep met een ranger die het gebied op zijn duimpje kent en de sporen van leeuw of luipaard volgt, voelt als een droom die werkelijkheid wordt.

De diversiteit aan natuur is bovendien overweldigend. Het groene Umfolozi/Hluhluwe in Natal biedt een totaal andere ervaring dan de savanne rondom de Limpopo rivier in het noorden. Hier steekt u bovendien de grens met Botswana over voor safari’s in het uitgestrekte Mashatu en sluit af met een ontspannen verblijf rondom Alldays waar de zonsondergangen bijna dagelijks magisch zijn.

  • Overzicht Reisdagen
  • Tarieven p.p.
  • foto's

Dag 1

U vliegt naar Zuid-Afrika. Afhankelijk van gekozen maatschappij komt u ’s avonds aan of de volgende dag.

Dag 2 en 3 . Clarens . circa 290 km

De eerste bestemming is aan de rand van het Golden Gate National Park. Clarens is een aardig kunstenaarsdorp en het Golden Gate een prachtig park. Als de zon op de rotsen schijnt, ontstaat een intens rode gloed. Verblijf is in een gezellig guesthouse in het dorp inclusief ontbijt.

Upgrade naar 5* lodge in Lesotho mogelijk.

Tsehlanyane National Park ligt aan de noordzijde van Lesotho, ongeveer 45 minuten van de Zuid-Afrikaanse grens bij Caledonspoort. Het park ligt in het hart van de Maluti Mountains aan de voet van de Holomo pas en herbergt een puur landschap  waar van alles lijkt samen te komen: rotsformaties, grotten, kliffen, zeer divere flora, snelstromend water en rijke mineraalafzetting. Tijdens uw verblijf speelt het uitzicht dan ook een prominente rol. Vanaf het terras van de lounge en het restaurant kijk je een diepe vallei in omringd door typische Lesotho bergen. Vul de dagen met wandelen, paardrijden (voor beginners en geoefende rijders) en culturele uitstapjes naar grotten met rotstekeningen. Verblijf is in een ruime chaletkamer. 

Dag 4 en 5 . Drakensbergen/ Royal Natal National Park . circa 180 km

De Drakensbergen bestaan uit drie gedeelten; de Noordelijke, de Centrale en de Zuidelijke Drakensbergen. Verblijf is in een gezellige cottage met uitzicht op het Amfitheater nabij het Royal Natal National Park. Er zijn tal van wandelingen of mountainbike tochten te maken over het eigen terrein van de accommodatie. Verblijf inclusief ontbijt en diner.

Dag 6. Rorke's Drift . 200 km

In de omgeving van Rorke's Drift vonden in 1879 de veldslagen van Rorke's Drift en Isandlwana plaats. Rorke's Drift zelf was destijds een missiepost en nu een goed museum. In het nabijgelegen dorp Dundee geeft het Talana museum een goede indruk van de streekgeschiedenis. Richting Vrijheid kunt u bovendien Bloedrivier bezoeken waar de gebruikte huifkarren op ware grootte zijn nagebouwd. U verblijft vannacht op een gezellige farm niet ver van Rorke's Drift inclusief ontbijt en diner. Vanaf Isandlawana zijn er (wandel)excursies mogelijk door de omgeving met lokale bewoners. 

Alternatief

De tradities in Zululand zijn ondanks de moderne wereld sterk verankerd in het dagelijkse leven. Het leven in een rondavel in familieverband (een kraal) is nog altijd intact. Kies voor een nacht Homestay in een Zulukraal en ga aan het einde van de middag mee het vee ophalen of help mee om doeken te weven. Na een traditioneel Zulu diner wodt de avond rondom het vuur afgesloten waar u de verhalen hoort over de dagelijkse gang van zaken. U slaapt op een matras met goed beddengoed en heeft een eigen eenvoudige badkamer.

Dag 7. Hluhluwe . 250 km

Dit oudste Nationale Park van Zuid-Afrika is bekend vanwege de grote populatie neushoorns. Ook de andere dieren van de Big 5 zijn aanwezig in dit 90.000 hectare grote park. U rijdt safari's met uw eigen auto. Overnachting in Hilltop Camp, basis logies. Conservation fee moet u ter plaatse betalen.

Alternatief

Kies voor een upgrade naar één van de luxe privé safarilodges. Wij werken met diverse lodges samen.

Dag 8 en 9 . St. Lucia . circa 100 km

In St. Lucia, aan de kust van de Indische Oceaan, treft u een lagune met een bijzonder ecosysteem, nijlpaarden en krokodillen. Een boottocht geeft u veel informatie over de dieren en over het bijzondere karakter van dit ecosysteem dat zo sterk reageert op maanstanden. Zo'n 30 kilometer ten noorden van St. Lucia ligt Cape Vidal, met een breed en mooi strand. Cape Vidal is een beschermd natuurreservaat. Walvisexcursies per boot zijn mogelijk. U verblijft in een comfortabel 4* guesthouse met ontbijt.

Dag 10 en 11 . Kosi Bay . circa 210 km

Tegen de grens met Mozambique ligt Kosi Bay vanwaar zich diverse binnenmeren landinwaarts strekken. Kosi Bay Forest lodge ligt aan één van deze binnenmeren. Accommodatie is in luxe tenten en-suite. Al uw maaltijden zijn inbegrepen, evenals de transfer vanaf het dorp naar de lodge, een begeleide boswandeling door het Kosi Forest en een kanotocht over het Kosi merengebied.

In de tenten is geen elektriciteit; ’s avonds wordt uw tent verlicht met paraffinelampen. Bij de receptie is het mogelijk telefoon en andere apparaten op te laden.

Tussen half november en half januari kunt u een schildpaddenexcursie boeken om te zien hoe oceaanschildpadden eieren leggen op het strand. Om de dagtocht per boot naar de kust mee te kunnen maken, is een verblijf van 3 nachten nodig.

 

Dag 12 . Mbabane/ eSwatini . circa 250 km

eSwatini/ Swaziland is een prettige tussenstop op weg naar het noorden. In de Ezulwini Vallei zijn diverse locale marktjes met houtsnijwerk en aardewerk of neem een kijkje in een glasfabriek of kaarsenfabriekje. Verblijf in een gemoedelijk hotelletje inclusief ontbijt en diner.

 

Dag 13 en 14 . Hazyview/ Panoramaroute . circa 250 km

Vanuit onze sfeervolle accommdatie in Hazyview kunt u de Panoramaroute bezoeken of alvast een safari maken in Krugerpark.  Rond Hazyview zelf zijn allerlei activiteiten mogelijk waaronder canopy, kanovaren en quadrijden. Erg leuk is een bezoek aan het chimpanseeopvangcentrum in Nelspruit. 

Dag 15 en 16 . Privé safari in Thornybush . circa 140 km

Een speciale ervaring vormen safari's vanuit een privépark zoals het Thornybush Game Reserve. Dit privé-wildpark van 16 000 hectare, grenzend aan het Krugerpark, is het volop genieten: een prachtige lodge, twee maal daags safari's per open jeep met rangers en smakelijke maaltijden. Verblijf in een kleinschalige en zeer comfortabele lodge als Serondella. Alle maaltijden en 2x safari per dag zijn inbegrepen.

Liever naar Sabi Sands? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Dag 17 en 18 . Makhado . circa 268 km

De komende dagen maakt u kennis met de Vendacultuur. Net buiten Makhado wonen en werken enkele kunstenaars; zij maken ondermeer potten, houtsnijwerk en beelden. Verblijf in een leuke en gezellige lodge op  basis van ontbijt en diner.

Upgrade Leshiba

Hoog in de Soutpansbergen ligt de prachtige lodge Leshiba. Het uitzicht, de natuur, de inrichting van de lodge: u zult hier de dagen van uw verblijf absoluut genieten. In een verblijf is inbegrepen: ontbijt, diner en 1 x een eco-activiteit per dag zoals een wandelsafari of gamedrive. De wandelsafari concentreert zich op rotstekeningen en andere Bushmangewoontes, tijdens de gamedrives wordt op zoek gegaan naar de neushoorns en ander wild. Er geldt een meerprijs.

Dag 20 en 21 . Mapungubwe / Mapesu Nature Reserve . circa 150 km

Aan de Zuid-Afrikaanse kant van de Limpopo Rivier (net onder de grens met Botswana) ligt het Mapungubwe National Park, een savanne-landschap met de Big Five die hier nooit is weg geweest al zijn de aantallen niet zo groot.  In het midden van het park staat een ‘heilige’ heuvel, woon- en begraafplaats van diverse koningen die hier een welvarende zwarte cultuur hebben aangestuurd. Deze kunt u bijboeken. Daarnaast is het drielandenpunt bijzonder: u kijkt over de rivier naar Zimbabwe & Botswana.

Verblijf is in het nabijgelegen Mapesu in zeer comfortabele kamers rondom een zwembad met restaurant. Rondom ziet u het landschap van deze streek bestaande uit de mopane & baobabboom. Inbegrepen in het verblijf: ontbijt, lunch en diner. Wandel- en jeepsafari's bij te boeken. Een heerlijk adres!

Dag 22 . Mashatu Game Reserve . circa 60 km

Vanaf Mapungubwe kijkt u naar het Tuli Block in Botswana. Vandaag steekt u de rivier over bij Pontsdrif en gaat een dag op safari in dit nog onontgonnen gebied. U kunt kiezen voor een overnachting in de tenten van Mashatu. De tenten zijn sfeervol ingericht, maar niet luxe. Naar Mashatu is een transfer nodig van circa 1,5 uur (en retour). Twee safari's, diner en ontbijt inbegrepen. Upgraden naar de luxe Mainlodge is mogelijk.

Dag 23 - Alldays . circa 85 km

Nog even genieten van die mooie zonsondergangen en even helemaal niets. Onze lodge aan de rivier biedt dat mystieke gevoel dat zo kenmerkend is voor Afrika. Verblijf in een ruime kamer op basis van ontbijt en diner. Bij de lodge hoort een artistiek centrum waar Pedi vrouwen prachtige voorwerpen maken.

Dag 24 en 25 . Johannesburg . 525 km

Weer naar huis. Aan het begin van de avond of tegen middernacht vliegt u vanaf Johannesburg terug naar Europa. U heeft de gehele dag tijd om in Johannesburg te komen over rustige en goede wegen. Als u liever een kortere afstand rijdt, kunnen we u op dag 23 in Modimolle boeken.

Tarieven individuele reis – Groene Safari 2023

Cat. auto

 

Tijdsduur 

Klasse B 

Klasse B+ 

Klasse C 

Klasse D 

Klasse O 

Klasse O+ 

Klasse N 

Klasse I 

Zonder vlucht*

4497

4587

4557

4607

4817

5047

4757

4627

25 dagen incl. vlucht  

5479

5569

5539

5589

5799

6029

5739

5609

Q:  prijzen inclusief vlucht per  KLM in N-klasse, gebaseerd op laagseizoenstarieven. Gebaseerd op € 320,00 luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag & brandstoftoeslag. De route van deze reis is zonder binnenlandse vlucht.

 Bij de reissom inbegrepen:

  • In totaal inbegrepen: 15x diner, 7 x lunch
  • Entree c.q. conservation fee Krugerpark
  • Dagexcursies Kosi Forest waaronder: kanotocht en wandelsafari
  • Gamedrive’s in: Thornybush/Timbavati/Sabi Sand (2 x per dag), Mashatu (2 x per dag)