Van Kaapstad naar Vic Falls - reis door Zuid-Afrika, Namibië en Botswana naar Victoria Falls

Deze fantastische reis neemt u mee door vier landen. Vanaf de Zuid Afrikaanse via Namaqualand naar Namibië waar de noordelijke Caprivistrook uitkomt bij de Chobe rivier in Botswana. De reis eindigt bij de majestueueze Victoria Falls.

 

  • Overzicht Reisdagen
  • Tarieven

Dag 1  . Vertrek

Vandaag vliegt u van Amsterdam rechtstreeks naar Kaapstad. Laat in de avond arriveert u op de luchthaven en wordt u per transfer naar uw eerste accommodatie gebracht.

Dag 2 en 3 . Clanwilliam  . 250 km

Clanwilliam, aan de voet van de Cederbergen, heeft veel te bieden. De rooibosthee wordt hier geproduceerd. U kunt een tour maken over een farm die wordt afgesloten met een diner. Meerprijs: € 38,50 per persoon. Deze tour is een absolute aanrader als u bloemen wilt zien, meer wilt weten over de vegetatie in droge streken – en een goed gesprek met Afrikaners wilt.

In de mooie Cederbergen zijn talrijke rotstekeningen terug te vinden waar u een wandeltocht naartoe kunt maken.

Dag 4 . Nieuwoudtville . 135 km

Uw tocht naar de Kalahari begint vandaag. Uw eerste stop is in Nieuwoudtville. Vaak heeft dit dorp de beste lentebloemen in Namaqualand; het dorp ligt op de breuklijn van winter- en zomerregens. U overnacht op een farm en krijgt de kans van het Zuid-Afrikaanse boerenleven te proeven. Diner is inbegrepen. Overnachting bij Papkuilsfontein.

Dag 5  . Upington of Askham  . 544 km

Naar Kgalagadi Park is het toch een beetje te ver misschien (800 km). Deze nacht reserveren we daarom in eerste instantie voor ofwel Upington ofwel Askham. Daarna gaat u 3 nachten naar het park. Omdat u vanaf Zuid-Afrika naar Namibië reist via het park, is het verplicht om minimaal 2 nachten te blijven. Deze regel is ingesteld om geen doorgangstoerisme te krijgen.

Dag 6, 7 en 8 . Kgalagadi Transfrontier Park . 260 km

Het Kgalagadi Transfrontier Park betreedt u bij Twee Rivieren. Onderweg kunt u een kijkje nemen in Upington. Vandaag overnacht u hier in een zelfcatering chalet. Twee Rivieren beschikt over een restaurant. Dagelijkse conservation fee is inbegrepen.

De 2e en 3e nacht boeken we u bij Mata Mata in waar u in een zelfcatering chalet verblijft. Een restaurant is niet aanwezig, wel een winkel. De chalets zijn eenvoudig van aard.

 

Dag 9 en 10 . Kalahari Namibie/Bagatelle . 300 km

Bagatelle Game Ranch ligt tussen Mariental en Maltahöhe in, aan de rand van de Zuidelijke Kalahari.

In samenwerking met het Cheetah conservation fund, verzorgt de ranch een aantal cheetah’s die naast de recreatie ruimte gehouden worden. De cheetah’s kunnen niet meer in het wild losgelaten worden en worden daarom de rest van hun leven hier verzorgd.

Bagatelle heeft ook een eigen wijnkelder, met een variatie aan bekende Zuid-Afrikaanse wijnen.

’s Morgens en ’s avonds kunt u meegaan (ter plaatse te boeken en te betalen) op een ‘Nature drive’ waarbij verschillende diersoorten te zien zijn, maar ook het unieke duinlandschap en de begroeiing. Onder het genot van een drankje kunt u ’s avonds vanaf de rode duinen de ondergaande zon bewonderen. U verblijft in een 2 persoonskamer rondom het hoofdhuis (Garden Court) op basis van ontbijt en diner.

Dag 11 en 12  . Solitaire/Sossusvlei . circa 319 km

U maakt uw eerste tocht door Namibië richting de Sossusvlei. Onderweg zult u al genieten van de uitgestrektheid en leegheid van het land. Het landschap verandert telkens weer in vlak tot bergachtig - bijvoorbeeld op de Tsaris Pass, Remshoogtepas en Spreetshoogte Pass. De komende twee dagen verblijft u bij Desert Camp, een leuke eenvoudige accommodatie op slechts 5 kilometer afstand van de ingang naar de Sossusvlei . Er zijn in totaal 20 huisjes die deels van steen deels van canvas zijn. Elk huisje heeft een uitgebreide keuken, dus u zou ook kunnen kiezen voor self-catering. Het verblijf is echter gebaseerd inclusief ontbijt welke genuttigd kan worden in de iets verderop gelegen Sossusvlei Lodge.

Breng deze dagen een bezoek aan de Sossuvlei. Dit duinengebied biedt een ongelofelijk schouwspel aan kleuren en vormen. Het is mogelijk om deze tocht per 4x4 via uw guesthouse te boeken (met een locale touroperator) of de tocht zelf te maken met uw eigen auto. Voor de laatste 5 kilometer is er een 4x4 transferservice aanwezig die u tot aan de Sossusvlei kan brengen.

Het is een belevenis om de verschillen in natuur tussen de Namib en dit gedeelte semi-woestijn - dat zo dicht tegen de Namib aanligt - te ervaren. Verder kunt u ook naturedrives of gamedrives ter plaatse boeken. De volgende dieren zijn onder andere te zien: zebra's, kudu's, springbokken en klipspringers. 

Wilt u liever luxer overnachten?

Totale ontspanning en privacy vindt u bij Hoodia Desert lodge, aan de rand van de Sossusvlei op circa 22 kilometer afstand en met uitzicht op de Naukluft bergen. De 12 luxe tenten hebben een rieten dak en zijn luxe ingericht met dubbelbed of twinbedden en luxe linnengoed. Bijzonder zijn de badkamers die en-suite maar wel als openluchtbadkamer zijn gebouwd. Aan de voorkant bevindt zich een houten dek vanwaar u 's avonds de sterrenhemel kunt bekijken. Inclusief diners.

Een andere mogelijke upgrade is Desert Homestead, een prachtige lodge op ongeveer 32 kilometer van Sesriem. Verblijf is op basis van ontbijt. Er zijn 20 sfeervolle chalets met en-suite badkamers waarvan u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving.

Als u voor zonsopgang al wil vertrekken naar de Sossusvlei Dune Lodge, dan kunt u er ook voor kiezen om te overnachten in de Sossus Dune Lodge, een luxe lodge die behoort tot de Namibia Wildlife Resorts en die binnen het Namib-Naukluft Park ligt. Verblijf is in luxe accommodatie in de vorm van een ruime chalet gebouwd op palen, ingericht met twin-bedden en en-suite badkamer. Vanuit uw kamer heeft u prachtig uitzicht over het landschap. Inclusief diners.

Dag 13 en 14 . Swakopmund . circa 205 km

Swakopmund is uw volgende bestemming. De komende nachten verblijft u opeens in de bewoonde wereld, in een mooi ingerichte en gastvrij 3* Guesthouse in het centrum van Swakopmund, inclusief ontbijt. Op weg naar Swakopmund kunt u in Walvisbaai gaan kijken, een ruime stad met een plezierige sfeer. In de baai zijn regelmatig flamingo’s te zien. Swakopmund beschikt over een goed ingericht winkelcentrum; handig om voorraden bij te vullen.
Vanaf Swakopmund kunt u gemakkelijk even op en neer rijden naar Cape Cross – er ligt een goede, verharde weg. Cape Cross heeft de grootste zeehondenkolonie van het zuidelijk halfrond. Overal waar u kijkt knorren, schuifelen en zwemmen deze zwarte robben. De dieren krijgen regelmatig bezoek van jakhalzen die vrij rondlopen over het strand.

Upgrade The Stiltz

Een accommodatie met flair en karakter, zo valt the Stiltz wel te omschrijven. De accommodatie bestaat uit 9 ruime bungalows op palen en 2 ruime villa's aan de lagune. Elke bungalow is ingericht met een slaap en zitgedeelte met aparte slaapkamer. De flair zit 'm vooral in de gebruikte materialen en inrichting. In de kamers is kleur op een juiste manier ingezet. Nergens wordt het overdadig maar voelt het aan als een luxe retreat. Ontbijt wordt geserveerd in de hoofdbungalow. Meerprijs afhankelijk van welke bungalow wij kunnen boeken

Dag 15 en 16 . Twyfelfontein  . circa 295 km

Twyfelfontein ligt in een prachtig gebied vol wonderlijke rotsformaties. Bij de Twyfelfontein Rock Engravings kunt u een korte begeleide wandeltocht maken die u langs diverse inkervingen (of tekeningen) brengt. Voor ons ligt de werkelijke schoonheid van dit gebied echter in de omgeving. U kunt de bijzondere omgeving goed beleven vanuit Aabadi Mountain Camp. U verblijft in een safaritenten op basis van ontbijt. Op loopafstand vindt u een restaurant waar u eventueel kunt lunchen of dineren.

Dag 17 en 18  . Opuwo  . circa 425 km

U heeft vandaag een lange rit voor de boeg, al is een deel van de weg via Kamanjab inmiddels wel geasfalteerd. Uw bestemming vandaag is Opuwo waar u in het hart van Kaokaveld bent waar de Himbabevolking leeft en vasthoudt aan oude tradities. Met een gids (zelf Himba) bezoekt u op dag 18 één of meerdere Himba dorpen. De gids bezoekt dagelijks andere kralen om de impact van bezoekers op de Himba-dorpen zo klein mogelijk te maken. Verblijf in tenten en suite (geen elektriciteit) net buiten het dorp. Ontbijt en Himba excursie (volle dag) inbegrepen.

Dag 19 en 20 . Etosha . 450 km

Etosha is natuurlijk een ‘must’ op uw reis door Namibië.  De komende nachten boeken we u in een chalet in Okaukuejo of Halali inclusief ontbijt. Entree dient u ter plaatse te betalen.

Dag 21  . Rundu  . 425 km

De komende nacht maakt u een tussenstop in Rundu. Dit is voor de afstand tot Kwando Rivier morgen prettiger. Deze 425 km zijn geheel over asfalt en daarmee goed te rijden, zelfs als u pas rond een uur of 11 van Etosha weg rijdt.

Dag 22 en 23 . Kwando Rivier . 393 km

De Kwando rivier vormt de grens tussen de Caprivi en Botswana ter hoogte van Kongola, het Mudumu National Park en Mamili National Park - halverwege de Caprivistrip. Ten westen van de rivier ligt het Botswaanse Kwando-Reserve, ten zuiden van de rivier ligt de Botswaanse Linyanthi-delta. In dit gebied stroomt de Kwando daarom verder als Linyanthi rivier om later over te gaan in de Chobe die tenslotte uitmondt in de machtige Zambezi Rivier die de Victoria Watervallen voedt.

Zuidelijk van Kongola ligt het Mudumu en Mamili National Park.  Het park grenst 15 km lang aan de Kwando-rivier aan de westzijde en aan de Linyanthi rivier in het zuiden. Rondom deze rivieren komt normaalweg de grootste concentratie wild voor zoals  buffel, sabelantilopes, impala en olifant.

De natuur in het park is mooi, met mopane en acacia . Sinds Mudumu in 1990 een nationaal park is geworden, is de wildstand langzaam verbeterd.  U verblijft in een eenvoudige lodge op basis van ontbijt vanwaar dagelijks zowel bootcruises als jeepsafari’s worden georganiseerd. 

Dag 24 en 25 . Chobe  . 200 km

U rijdt naar Kasane aan de Chobe rivier om te genieten van bootcruises met hopelijk troepen olifanten aan de oevers. In uw lodge verblijft u op basis van ontbijt. U kunt zelf uw gewenste activiteiten bijboeken. Uw auto moet in de ochtend van dag 22 worden ingeleverd. We regelen dat deze wordt opgehaald door Avis.

Dag 26 en 27 . Vic Falls Zimbabwe  . 200 km

Als u in oktober reist, is het aan te raden de Zimbabwe zijde van de Falls te kiezen. Gedurende deze maand staat aan deze kant het meeste water.  Vanuit uw lodge – waar u rond de klok van 11.30 – 12.00 uur aankomt, kunt u een middagexcursie boeken die u bij de Falls brengt. In het Nationale Park maakt u dan een wandeling langs alle aparte watervallen. Het hotel ligt circa 10 minuten per auto van de Falls af.

Transfer naar de lodge in Vic Falls en later naar de luchthaven is inbegrepen.

Visum

Zowel Zimbabwe als Zambia rekent visumkosten bij uw entree. Reken op circa 35 tot 60 dollar per persoon (prijs altijd onder voorbehoud) voor een single entry visum. Ter plaatse te betalen.

Dag 28

Vandaag vliegt u vanaf Vic Falls via Johannesburg naar Amsterdam

Dag 29

Thuis.

 

Prijzen november 2022 –  april 2023

Cat. auto AVIS

Tijdsduur 

Klasse B

Klasse C

Klasse D

Klasse E

Klasse M

Klasse K

Klasse I

Klasse L

Klasse N

Klasse O

 29 daagse reis, exclusief afleverkosten Q

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijzen inclusief vlucht per KLM in de N-klasse gebaseerd op laagseizoenstarieven, vertrek vanaf Amsterdam. Gebaseerd op € 389,00 luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag, brandstoftoeslag

Prijzen mei 2023 – oktober 2023

Cat. auto AVIS

Tijdsduur

Klasse B

Klasse C

Klasse D

Klasse E

Klasse M

Klasse K

Klasse I

Klasse L

Klasse N

Klasse O

29 daagse reis, exclusief afleverkosten

Q

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijzen inclusief vlucht per KLM in de N-Klasse gebaseerd op laagseizoenstarieven, vertrek vanaf Amsterdam. Gebaseerd op € 389,00 luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag, brandstoftoeslag

Extra bij de reissom inbegrepen:

  • 7x diner
  • Conservation fees Kgalagadi Transfrontier Park (verblijf Kgalagadi op basis van self-catering)
  • Hele dag Himba excursie inclusief lunch
  • 2 x safariactiviteiten bij Chobe National Park
  • Transfers vanaf Kasane - Victoria Falls & Victoria Falls naar Victoria Falls luchthaven
  • Wegenkaart van Zuid-Afrika, Namibie & Botswana

Facultatief:

  • Rooibostour, inclusief diner bij Clanwilliam á circa € 38,50 per persoon