Kinderdromen in vervulling: safari & cultuur in Zuid Afrika

De mooiste safari’s maak je in het noorden van Zuid-Afrika die bovendien afgewisseld kunnen worden met leuke activiteiten als canopy, knovaren, fietsen of het bezoeken van opvangprojecten voor dieren. De tradities van Afrika kun je hier ook nog ervaren. Je maakt kennis met de cultuur van lokale stammen.

Onze zomervakantie valt precies in de Zuid-Afrikaanse winter. Gelukkig zijn de dagen in het noorden meestal lekker warm. 

De reis is gemakkelijk te verlengen met een paar dagen aan de Kaap zoals in de reis Malariavrij kuieren aan de Kaap met kinderen.  Zoekt u meer strand? Kies dan de reis waarin Mozambique & Kwa Zulu Natal opgenomen zijn onder de  Tropische Kinderreis.

 • Verken de route
 • Tarieven p.p.
 • Inspiratie

Dag 1

De reis begint met een vlucht vanaf Amsterdam naar Johannesburg.


Dag 2 en 3  . Piet Retief . 320 km

Uw auto staat klaar, de vakantie begint! De eerste route brengt u in Piet Retief op een gezellige famr waar kinderen de dieren van de farm kunnen aaien en een rondleiding over de boerderij mogelijk is. Verblijf in een plezierig huisje. Ontbijt is inbegrepen.


Dag 3 en 4 . Swaziland/ eSwatini . 150 km

eSwatini is een vriendelijk koninkrijk waar de Afrikaanse tradities nog een belangrijke rol spelen. Bezoek de glasfabriek of snuffel op de lokale marktjes van de Ezulwini Vallei.

Zin in een fietstochtje tussen het wild? In het Mlilwane Nature Reserve is dat prima te doen. Verblijf in een mooi hotelletje of guesthouse op basis van ontbijt.


Dag 5, 6 en 7 . Panoramaroute/Hazyview  . 275 km

De komende drie nachten verblijft u in een heerlijk gastvrije lodge in de heuvels buiten Hazyview en gaat op verkenning van de Panoramaroute. Er is heel wat te zien: diverse watervallen, mooie uitkijkpunten zoals God’s Window en de drie Rondavels. U komt dan vanzelf langs de Blyde River Canyon en Bourkes Potholes. Op zoek naar avontuur? Doe een canopytour door het bos of maak een ritje te paar of quadbike. Als het water in de rivier hoog genoeg staat, is raften of kanovaren mogelijk. 


Dag 8 en 9 . Orpen . 160 km

Net buiten Orpen aan de rand van het Krugerpark woont de Mnisi Community waar het dagelijkse leven bestaat uit het weiden van vee en de jacht. Aan het einde van een hete dag, als de zon ondergaat, hoor je beide werelden samenkomen. De koeienbellen rinkelen zachtjes op weg naar huis terwijl in de verte de roep van de jakhals klinkt. Dat is een magisch moment en kun je meemaken vanuit een comfortabele tent ensuite die de gemeenschap heeft gebouwd. Hoewel de tenten niet voorzien zijn van elektriciteit is er wel licht en stromend warm en koud water. Wij boeken bovendien één jeepsafari voor u in een nabijgelegen Big Five Game Reserve waar zeer goede safari's te maken zijn.  Ontbijt en diner inbegrepen. 

Upgrade Thornybush Game Reserve

Een speciale ervaring vormen safari’s vanuit een privépark zoals het Thornybush Game Reserve. Dit 12.500 hectare tellende wildpark grenst aan het Krugerpark en heeft de Big Five binnen haar grenzen. Vanuit de luxe lodges Serondella of Monwana (www. monwana.com) kunt u per dag een middag en een ochtendsafari meebele ven. Diner is inbegrepen, evenals een late lunch of high tea. Meerprijs vindt u in de prijsbijlage. Kinderen onder 6 jaar mogen niet mee op de safari.


Dag 10 en 11 . Hoedspruit.  80 km 

Hoedspruit ligt aan de rand van het Krugerpark. Hoedspruit heeft diverse dierenopvangprojecten die interessant zijn. Misschien wilt u nijlpaard Jessica wel aaien? U kunt zelf een dagje safari rijden in het Krugerpark óf ga fietsen (wandelen of paardrijden) tussen de zebra's en giraffen op een wildreservaat met alleen grazend wild. Verblijf op basis van ontbijt.

Alternatief

 • Kies voor een overnachting in boomhutten! De boomhuizen zijn op palen gebouwd en genesteld tussen de takken van de bomen.
 • Erg leuk is ook ons glampingadresje waar jeepsafari's zijn inbegrepen.


Dag 12, 13 en 14 . Makado . 240 km

Makhado vormt het hart van de Venda cultuur. De kunsternaar sin de omgeving maken prachtige potten, shousnijwerk, marimba's en beelden. Bezoek de kunstenaars op eigen gelegenheid of boek een tour met een gids. Er zijn dan ook langere dagtochten mogelijk die u diep over het traditionele platteland brengen.

Verblijf is in een heel prettige 4* lodge op basis van ontbijt en diner. In de tuin ligt een zwembad en trampoline. Vanuit de lodge is het mogelijk om in de Soutpansbergen te wandelen, een Baobaboliefabriekje te bezoeken en worden er bovendien regelmatig workshops georganiseerd. 


Dag 15, 16, 17 en 18 . Vaalwater – Kololo Game Reserve . 320 km

Aan de rand van het Welgevonden Game Reserve ligt Kololo Game Reserve. Met de ranger kunt u wandelsafari’s maken; u kunt ook zelf met een mountainbike over het reservaat fietsen. Er zijn veel bokken, zebra’s en ander wild aanwezig, maar geen Big Five. Het is mogelijk een safari te boeken naar het Welgevonden.  Kololo heeft een verwarmd zwembad. Per dag is in het verblijf 1 jeepsafari in het aangrenzende Welgevonden Big Five park inbegrepen. Evenals ontbijt en diner.

Upgrade 1: Big Five Safari’s in Pilanesberg of Madikwe

Pilanesberg Game Reserve is een wild park met een mooie groene natuur en een goede wildstand. Het 55 000 groot te park is een nationaal park, maar is de laatste jaren uitgebreid met enkele privé concessies. Een van deze lodges is Shepherds lodge waar u een ruime familie unit krijgt met 2 slaapkamers en een lounge. Kinderen vanaf 6 jaar mogen mee op safari, voor de jongere kinderen worden kindersafari’s georganiseerd. 

Het Madikwe Game Reserve ligt aan de Botswaanse grens, zo'n 4 uur ten westen van Johannesburg. Het is iets verder weg maar biedt zeer goede safari's in een 77 000 hectare wildpark. 

Upgrade 2: Ants Nest

Een verblijf bij Ants Nest & Ants Hill is vooral een feest als u van paardrijden houdt. Maar ook als u komt om relaxed safari te houden met een zeer bijzondere service bent u hier op het goede adres. De safari’s worden dagelijks naar wens ingedeeld.


Dag 19 en 20 . Johannesburg . ca 280 km

Vlucht naar huis en aankomst Amsterdam.


Tarieven familiereis : Kinderdromen in vervulling 2020

Cat. auto

Tijdsduur 

Klasse O

Volwassen (kind boven 12)

Klasse O

kind onder 12 jr

Klasse O+

Volwassen (kind boven 12)

Klasse O+

kind onder 12 jr

Klasse E

Volwassen (kind boven 12)

Klasse E

kind onder 12 jr

Klasse I

Volwassen (kind boven 12)

Klasse I

kind  ond-er 12 jr

20 dagen 

3087

2075

3177

2139

3230

2186

3055

2022

 

 • Q:  prijzen inclusief vlucht per Air France  in N-klasse laagseizoen,  Air France is op de heenweg naar Johannesburg een nachtvlucht. Gebaseerd op ouders met twee kinderen ouder dan 12 en een kind jonger dan 12 jaar (5 personen). Verblijf in 2x 2-persoonskamers. In één van de kamers wordt een derde bed bijgeplaatst.
 • Indien de tickets in een actieklasse (X) geboekt kunnen worden, geldt een korting. 
 • Voor N-klasse tickets in het hoogseizoen (juli/ augustus en kerstvakantie) geldt een meerprijs.
 • Vluchten per KLM mogelijk tegen meerprijs van 150 euro pp (laagseizoen) inclusief een extra overnachting op dag van aankomst (dag 1). 
 • Vraag ons naar de mogelijkheden om de reis te verrijken met meer cultuur, meer of minder Big 5 safari (waardoor de reissom hoger of juist lager uitvalt) of voeg een paar dagen strand toe. Wij passen bijna elke familiereis op maat aan. 

 

 • Extra bij reissom inbegrepen       In totaal 9 x diner

  

Meerprijzen per persoon per nacht

 

Volwassenen

Kind

Monwana

€ 383,00

€ 189,00

Shepherd's Tree Lodge (HS)

€ 199,00

€ 99,00

Shepard Tree Lodge (LS – 1 mei 2019 t/m 30 sep 2019) 

€122,00

€   61,00

Ants Nest (LS)

€195,00

€128,00

Ants Nest (HS) € 249,00 € 187,00