Beyond Krugerpark & Kaapstad

Beyond Kruger Park & Cape Town

Ongerept Zuid Afrika in Baviaankloof en Limpopo Provincie

Reis mee door de stille natuur van Baviaanskloof, geniet van het zilte zout aan de Indische Oceaan. Speur naar het rijke dierenleven in of rondom Krugerpark en ervaar de Venda-cultuur rondom Makado. De reis sluit af met een verblijf in het gebied van de baobab, de boom van wijsheid. De weidse savanne van Mashatu met het gehuil van jakhalsen, de jagende luipaarden en onvergetelijke zonsondergangen zult u niet snel vergeten.

  • Overzicht Reisdagen
  • Tarieven p.p.

Dag 1:  Vertrek vanuit Amsterdam

Vandaag vliegt u naar Johannesburg. Vanaf Amsterdam vliegt u per KLM rechtstreek naar Johannesburg. U arriveert laat in de avond in Johannesburg en wordt met een transferservice naar een guesthouse op 15 minuten van de luchthaven gebracht. De volgende ochtend wordt u weer vroeg terug naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth.

Dag 2 en 3 . Baviaanskloof . ca. 150 km

Net voor de middag arriveert u in Port Elizabeth. Hier staat uw auto klaar waarna u kunt vertrekken naar uw eerste bestemming in de Baviaanskloof. De Baviaanskloof is eigenlijk nog een toeristisch geheim te noemen. De streek ten oosten van de Kleine Karoo (de N9 tussen Avontuur en Willowmore) vormt de westelijke grens en de Zuurbergen met Greater Addo aan het oostelijke zijde is een gebied dat nog niet zo goed toegankelijk is. De Kloof ligt genesteld tussen 2 parallel lopende Bergketens, De Baviaans in het Noorden en De Kouga bergketen in het zuiden. Dit ongerepte natuurgebied telt 192.000 ha en vormt onderdeel van het Cape Floral Kingdom – het heeft recent de status van werelderfgoed gekregen. U verblijft de eerste twee nachten in een comfortabel en gezellig guesthouse (3*) inclusief ontbijt.

Dag 4 . Willowmore . ca. 210 km

Uw tocht gaat vandaag langs de rand van de Baviaanskloof door stille dorpjes als Joubertina en Avontuur. Vanavond overnacht u in Willowmore in een gezellig guesthouse (3,5*) inclusief ontbijt. Aan de noordkant van de Baviaanskloof en aan de rand van de Grote Karoo ligt dit kleine maar pittoreske dorpje, gesticht in 1856. Dominerend is – zoals in veel dorpen – de Nederduits Gereformeerde Kerk. Ernaast vindt u de voormalige pastorie dat tegenwoordig een guesthouse is. Ook heel aardig is de gevangenis van Willowmore (groot wit gebouw – middendeel heeft lichtbruine gevel). Hoewel de gevangenis tegenwoordig een woonbestemming heeft, staat het gebouw leeg en is daarom te bezoeken. U kunt een sleutel vragen bij de buren. Typerend voor het leven in de Karoo!!

Dag 5 en 6 . Wolwefontein . ca. 140 km

De tocht gaat vandaag over de R 329, de enige verharde weg in het noordelijke deel van de kloof, via Steytlerville. Op de kruising met de R75, ligt Wolwefontein. Een klein plaatsje waar geleefd wordt van merinoschapen en aloe vera. De merinoschapen leveren mohair - Wolwefontein maakt daarom ook deel uit van de Mohair Route. U verblijft in de chalets van Haaspoort Bushcamp (4*) die liggen aan de noordoostzijde van de Baviaankloof. In Haaspoort zijn ontbijt en diner inbegrepen, evenals één excursie naar keuze per dag, zoals bijvoorbeeld een 4 x 4 gamedrive.

Dag 7 en 8 . Kirkwood/Addo Elephant Park . ca. 70 km

In het vrolijke Lemon Tree Guesthouse (4*) in Kirkwood verblijft u de komende twee dagen inclusief ontbijt vanwaar u op safari kunt gaan in het Addo Elephant Park. Kirkwood ligt aan de westelijke kant van de Zuurbergen en is een rustig dorpje. De moeite van een bezoek waard is het Cheetah Breeding Camp, 15 minuten buiten Kirkwood op de R75 richting Jansenville/Graaff Reinet. Het Addo Elephant NP, onlangs samengevoegd met het voormalige Zuurberg National Park, staat bekend om zijn olifanten maar heeft inmiddels de big 7 (big 5, uitgebreid met walvis en haai) en uitgebreide wandelmogelijkheden in het(nu nog omheinde) noordelijke Zuurberg-gedeelte.

Dag 9 en 10 . Kenton on Sea of Jeffrey’s Bay . ca. 140 km

De komende twee nachten boeken we u aan het strand. Twee nachtjes in een zeer comfortabel guesthouse (4*) inclusief ontbijt. De Sunshine Coast belooft u het hoogst aantal zonnige dagen per jaar in Zuid Afrika, overigens zonder een specifiek aantal te noemen.... Wat u hier dan ook niet kunt missen zijn de honderden kilometers ongerepte, veelal verlaten stranden langs de kustlijn met veel baaien, rotspartijen en rivieren die in de zee uitmonden. (Op de R 72 tussen Kenton-on-sea en Oost Londen steekt u bijna 20 maal een rivier over). Een heel bijzonder fenomeen wat zeker de moeite waard is om te bekijken zijn de bewegende zandduinen tussen Colchester en Alexandria.

Dag 11 en 12 . Sabie/Panoramaroute . ca. 375 km

In de ochtend vliegt u naar Johannesburg waar uw volgende auto klaar staat. In Sabie verblijft u in een comfortabel en gezellig guesthouse (3,5*). Sabie is een vriendelijk dorp vanwaar u de Panoramaroute op uw gemak kunt verkennen. Er is heel wat te zien: diverse watervallen, mooie uitkijkpunten zoals God’s Window en de drie Rondavels. U komt dan vanzelf langs de Blyde River Canyon en Bourkes Potholes. Pelgrims Rest moet u ook niet vergeten: dit voormalige goudzoekersdorp heeft nog de sfeer van de 19e eeuw. Het verblijf is inclusief ontbijt. De eigenaren kunnen een uitstekend diner verzorgen, maar u kunt er ook voor kiezen om in het dorp te eten. Er zijn verschillende restaurants op loopafstand.

Dag 13, 14 en 15 . Krugerpark . ca. 140 km

Safari mag natuurlijk niet ontbreken! De komende nachten boeken we u in één of twee verschillende restcamps van het Krugerpark met de kans de Big Five te spotten.  In het krugerpark kunt u zelf safari’s rijden, maar u kunt ook een rit op een safari-auto van het park boeken of zelfs een wandelsafari maken. U verblijft in een eenvoudig ingericht chalet met een eigen badkamer en zelfs airco. Uw ontbijt is niet inbegrepen. Wel inbegrepen is de dagelijkse conservation fee (entree).

Upgrade Thornybush Game Reserve

Een speciale ervaring vormen safari’s vanuit een privépark zoals het Thornybush Game Reserve. Dit 12.500 hectare tellende wildpark grenst aan het Krugerpark en heeft de Big Five binnen haar grenzen. Vanuit de luxe lodges Serondella of Monwana (www.monwana.com) kunt u per dag een middag en een ochtendsafari meebeleven. Deze safari’s zijn per jeep. De kans dat u de grote katten ziet zoals leeuw en luipaard, is in deze parken meestal groter vanwege de bekendheid van de rangers met het gebied én het onderlinge radiocontact. Diner is inbegrepen, evenals een late lunch of high tea. De meerprijs voor Thornybush ter vervanging van het Krugerpark bedraagt € 215,00 per persoon per nacht.

Dag 16, 17 en 18  . Makhado . ca. 280 km

Net buiten Makhado (voorheen Louis Trichardt) heeft zich een heel aantal Venda-kunstenaars gevestigd. Het gaat hier vooral om potten, houtsnijwerk en beelden. We bieden u een zeer comfortabel guesthouse (4*) aan dat aan de voet van de Soutpansbergen ligt (ontbijt inclusief). De accommodatie is op een werkende farm waar toerisme gecombineerd wordt met landbouw en ontwikkelingsprojecten. De eigenaren proberen dit op zo’n manier te doen dat de de verschillende activiteiten elkaar versterken. Er is bijvoorbeeld een collectie home decoration produkten ontwikkeld, gemaakt van traditionele Venda stoffen en decoratie technieken. Deze producten worden op de boerderij gemaakt en daardoor wordt werkgelegenheid gecreëerd. Daarnaast worden voor lokale kunstenaars houtsnijwerk en beelden met een Venda betekenis verkocht. Daarnaast kunt u vanaf de farm verschillende leuke uitstapjes maken, zoals een tour langs de zogenaamde Venda-kunstroute, of een mountainbike-tocht langs de verschillende dorpjes in de omgeving.

Venda Tour

Vanuit Makhado kunt u een 4x4 tour doen die u naar het heilige Vendameer brengt (Lake Fundudzi) en meer informatie geeft over de Venda cultuur. Meerprijs van deze excursie voor 2 personen is € 125,00 per persoon inclusief lunch.

Dag 19 en 20 . Mapungubwe/Mapesu Nature Reserve . ca. 150 km

Het Mapungubwe National Park geeft u een totaal andere beleving van de Afrikaanse bush. Hier bent u echt in Afrika. Grenzend aan de Limpopo-rivier heeft u een fantastisch uitzicht over het drielandenpunt Zuid-Afrika. Zimbabwe en Botswana. U vindt in dit park een savanne-landschap met de Big Five die hier nooit is weg geweest. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat de Big Five niet in grote getale aanwezig is – de kans dat u hen ziet is daardoor veel minder dan in het Krugerpark. In het midden van het park staat een ‘heilige’ heuvel, woon- en begraafplaats van diverse koningen die hier een welvarende zwarte cultuur hebben aangestuurd. U excursie naar deze heuvel is inbegrepen.

Dag 21 . Mashatu . ca. 65 km

Vanaf Mapungubwe kijkt u naar het Tuli Block in Botswana. Vandaag steekt u de rivier over bij Pontdrif en gaat een dag op safari in dit nog onontgonnen gebied. Overnachting is in de tenten van Mashatu. De tenten zijn sfeervol ingericht, niet luxe, maar wel voorzien van een en-suite badkamer. De mainlodge is daarentegen wel luxe, maar ook duurder. Twee safari’s, diner en ontbijt zijn bij uw verblijf inbegrepen.

Dag 22 en 23 . Alldays . ca. 90 km

Nog even genieten van die mooie zonsondergangen en even helemaal niets. Het is vooral heerlijk om hier even tot rust te komen en u mee te laten voeren in het tempo van Limpopo aan de oevers van de Mogalakwena Rivier (4*). Ontbijt en diner inbegrepen.

Dag 24 . Terugvlucht vanuit Johannesburg . ca. 460 km

Weer naar huis. Vlucht aan het begin van de avond vanaf Johannesburg. U heeft de hele dag tijd om in Johannesburg te komen over rustige en zeer goede wegen.

Dag 25

Aankomst Amsterdam

Tarieven per persoon – Beyond Krugerpark & Cape Town  - prijzen op aanvraag