Malaria-vrij kuieren met kinderen

Voor kinderen valt er in Zuid-Afrika van alles te beleven: van strand tot kanovaren, van paardrijden tot safari. Onze accommodaties zijn bovendien kindvriendelijk en u wordt er met open armen ontvangen.

Malaria is natuurlijk wel een reëel probleem en zeker met kleine kinderen zult u malariagebieden waarschijnlijk liever vermijden. Gelukkig zijn er goede malariavrije wildparken waar u de Big Five kunt zien. Afhankelijk van de leeftijd van uw kinderen raden we u een lodge aan in het Madikwe of Welgevonden Big Five Game Reserve of Kololo Game Reserve aan. Dit laatste is een klein privé reservaat dat aan Welgevonden grenst. Omdat hier geen Big Five leeft, is het met kleine kinderen prettig om te zijn. Bovendien kunt u hier naar hartelust wandelsafari's houden.

In Welgevonden en Madikwe mogen kinderen vanaf 6 jaar mee op de jeep. In Madikwe worden voor de kleintjes wel speciale kindersafari’s georganiseerd.

Met jonge kinderen op safari kan wel in een nieuw wildreservaat in Kwa Zulu Natal. En het leuke is dat u hier uw safari kunt combineren met onze Zulu Excursie

  • Overzicht Reisdagen
  • Tarieven p.p.

Dag 1

Uw reis begint in Amsterdam. U vliegt met een dagvlucht van KLM naar Kaapstad. Bij aankomst wordt u per transfer naar uw guesthouse gebracht.

Dag 2, 3 en 4 . Houtbay of Kaapstad . 35 km

Op de ochtend van dag 2 wordt u huurauto bij het guesthouse afgeleverd. Deze komende drie nachten verblijft u in het centrum van Kaapstad. In deze stad aan de Tafelbaai is natuurlijk van alles te beleven zoals de Tafelberg (met fantastische uitzichten over de Tafelbaai en het Kaaps Schiereiland), Robbeneiland, het Waterfront, de gouvernementstuinen, de botanische tuinen van Kirstenbosch, Kaap de Goede Hoop (met een bezoek aan de pinguïns!!) en een townshiptour. U verblijft in een familieappartement met 2 slaapkamers in een mooie lodge in Kaapstad-centrum. Er is een zwembad en het ontbijt is inbegrepen.

Dag 5 . Hermanus . 220 km

Als u het hele schiereiland rondrijdt, komt u vanzelf bij Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijke punt van Afrika, waar u de koude en warme oceaanstromen letterlijk ziet botsen. In Simonstown vindt u een pinguïnkolonie. Vanaf begin juli tot einde november zwemmen walvissen langs de kust. U kunt de dieren meestal gewoon van de kust zien - zelfs heel dichtbij. Overnachting in een prettig guesthouse.

Dag 6 en 7  . Stellenbosch . 95 km

Stellenbosch, het oudste dorp van Zuid-Afrika met haar Kaaps-Hollandse huizen is het hart van de wijnroute. In en rondom Stellenbosch, Franschoek en Paarl zijn talrijke farms waar u kunt wijn proeven of lunchen. Vannacht slaapt u op onze landelijk gelegen wijnfarm Knorhoek (3*), 6 kilometer van het dorp. Neem vooral een kijkje in Oom Samie se winkel.

Dag 8 . Ladismith . 320 km

De Kleine Karoo is een gebied tussen vier bergketens dat ongeveer bij Montagu begint. Het is een halfwoestijngebied maar wel in zeer veel verschillende kleurschakeringen. In Ladismith werken we samen met een lavendelfarm. Vanuit hier kunt u een mooie tocht maken door de Seweweekspoort, een deel van de Swartbergen. U verblijft met uw gezin in een sfeervolle cottage met twee slaapkamers, een eetkamer met keuken. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 9 en 10 . De Rust . 140 km

Vandaag leidt de route naar de kleine Karoo. De hoofdstad van de kleine Karoo is Oudtshoorn, bekend om zijn struisvogels. Erg mooi is de route over de Swartbergpas naar Prins Albert. Vanaf hier kunt u richting De Rust, waar u de komende twee nachten verblijft in een typisch Zuid-Afrikaanse accommodatie in Karoo-stijl, De eigenaar kan u de volgende dag meenemen op een jeepsafari (kosten € 59,50 kinderen 50%). Veel wild komt u er in de regel niet tegen, maar u zult een onvergetelijke tocht door de wildernis beleven. Onderweg bereidt hij een veldbraai: worst en boterhammen op een vuurtje gestookt. Uw diners zijn inbegrepen.

Dag 11 en 12. Wilderness . 165 km

Uw volgende bestemming is Wilderness aan de kust van de Tuinroute. Hier is van alles te ondernemen: een ritje per Outeniqua Choo Tjoe (stoomtrein), het regenwoud verkennen, een boottocht maken in Knysna. Wilderness beschikt over een groot en lang strand, waar u natuurlijk ook best eens kunt pootje baden. Verder kunt u kano's huren in het Wilderness National Park. De komende nacht verblijft u in Wilderness, het hart van deze streek.

Dag 13 en 14 . Addo . 360 km

Via Plettenberg Bay en Tsitsikamma kunt u vandaag naar Addo rijden, waar u tussen de citroen bomen overnacht. U heeft dag 14 ruim tijd om een safari te maken in het Addo Elephant Park. Ook olifant rijden is mogelijk. Deze tocht bovenop de Zuurbergpas is spannend!

Dag 15 en 16 - Kololo . 375 km

Een vroege vlucht brengt u vanaf Port Elizabeth naar Johannesburg. Uw auto staat weer voor u klaar. Naar Kololo Game Reserve is het ongeveer 3 uur rijden. Aan de rand van het Welgevonden Game Reserve vindt u hier een privé reservaat waar u met de ranger wandelsafari's kunt maken of zelf met een mountainbike over het reserve kunt fietsen. Er zijn veel bokken, zebra's en ander wild aanwezig, maar geen Big Five. Als u dit wilt zien, kunt u een safari boeken naar het Welgevonden Game Reserve (circa € 50,00 per jeepsafari van 3 uur p.p.). Inbegrepen zijn uw maaltijden en de wandel-, speur- en/of fiets safari's met de ranger over Kololo. Kololo heeft een verwarmd zwembad.

Upgrade Shibula

Als uw kinderen ouder zijn dan 12 jaar en alle safari's op een jeep in een Big Five Game Reserve kunnen meemaken is een upgrade naar een lodge in het Welgevonden Game Reserve een aanrader. Inbegrepen in uw luxe verblijf bij Shibula Lodge zijn dan 2 x een jeepsafari en al uw maaltijden. Meerprijs bedraagt € 113,00 p.p.p.n (tussen mei en oktober 2012 is de meerprijs € 40,00 p.p.p.n.) . Ter plaatse wordt een conservation fee van 65 rand p.p.p.d gerekend.

Dag 17

Na de ochtend gamedrive is het tijd om de auto te pakken en terug te rijden naar Johannesburg. Uw vlucht naar Europa vertrekt 's avonds.

Dag 18

Aankomst Amsterdam

Reizen met kleine kinderen

Als uw kinderen jonger dan 12 jaar zijn, is het beter om een Game Reserve te boeken waar speciale kiddie-drives worden georganiseerd. De kinderen (onder 6 jaar) gaan op een kortere gamedrive onder begeleiding van een ouder en er zijn diverse mogelijkheden voor kinderopvang. Voor deze kiddie-drives is dit jaar het Madikwe Game Reserve het meest geschikt. Diverse lodges bieden deze mogelijkheid. Omdat Madikwe verder van Johannesburg ligt, raden we echter een ander type route aan vanaf Wilderness. U gaat nu niet naar Addo, maar vliegt vanaf George naar Johannesburg. Hier ontmoet u eerst onze Soweto gids met wie u (veilig) een tour door Soweto maakt. De volgende dag rijdt u rustig naar Madikwe om er 3 nachten te verblijven. Natuurlijk heeft uw Lodge een zwembad!
Voor we het vergeten: aan de Tuinroute (Wilderness) is het ook mogelijk om olifant te rijden, apen te voederen en andere leuke activiteiten te ondernemen.

Dag 13 . Johannesburg. 35 km

U vliegt vandaag vanaf George naar Johannesburg waar uw volgende auto klaar staat. U ontmoet ook uw Soweto-gids voor vandaag. Hij laat u de grootste en oudste township van Zuid-Afrika zien waarna u naar uw guesthouse gaat in Fourways, een mooie wijk van Johannesburg. U verblijft in een comfortabel guesthouse.

Dag 14, 15 en 16 . Madikwe Game Reserve . 395 km

Het Madikwe Game Reserve is 75.000 hectare groot en daarmee een van de grotere privé wildparken van Zuid-Afrika met een zeer goede wildstand. Het landschap heeft een afwisseling van de Kalahari invloeden uit het zuiden en de groene bosveldinvloeden uit het noorden. Entree van het park dient u ter plaatse te betalen (circa 100 rand).
We bieden u hier een verblijf aan in Madikwe Bushhouse, een zeer comfortabele Lodge. Inbegrepen zijn al uw gamedrives en maaltijden.

Dag 17

Na de ochtend gamedrive is het tijd om de auto te pakken en terug te rijden naar Johannesburg. Uw vlucht naar Amsterdam vertrekt net voor middernacht.

Dag 18

Aankomst Amsterdam.

Prijzen 2024 op aanvraag