Ruimte en zand tot aan de horizon - 22 daagse reis

Ruimte geeft een gevoel van vrijheid. En vrijheid is misschien wel het bet bewaarde geheim van de Noordkaap, de provincie die grenst aan Namibië. Ruimte is er in overvloed, vrijheid vaak tot aan de horizon. In en rondom het Kgladagladi Transfrontier Park (voormalig Kalahari Gemsbok Park) kleurt het rode zand de wereld in een vurige gloed. In het park zelf leeft een grote verscheidenheid aan wild, waaronder natuurlijk de gemsbok, luipaarden en de beroemde Kalahari-leeuw.
Waar de machtige Oranjerivier het zand kruist, komt de rode aarde tot groen leven zoals in Upington waar welig groeiende wijngaarden een oase voor het oog vormen. Westelijk van Upington stort de Oranjerivier zich bij de Augrabies Watervallen 56 meter naar beneden. ‘Akoerabis'- de plaats van het geweldige geluid - noemen de Khoi San deze waterval.
Met een beetje geluk ziet u in de maanden augustus en september wat water met het landschap kan doen. Bij voldoende regen kleuren tussen half juli en half september prachtige bloemen de anders zo droge velden.
De beste periode om de Noordkaap te bezoeken is overigens vanaf maart/april tot eind oktober. De tussenliggende zomermaanden zijn heet en droog.

Tip: Kijkt u ook eens naar de beschrijving van de De wonderlijke kleuren van Namibie voor alternatieve routes.

  • Reisdagen
  • Tarieven
  • Inspiratie

Dag 1, 2 en 3. Kaapstad

U vliegt naar Zuid-Afrika en verblijft eerst enkele dagen in Kaapstad.

Dag 4 en 5 . Paternoster . 150 km

Het West Coast National Park heeft een mooie lagune die rijk is aan vogelleven en flora. Maak onderweg een stop in het artistieke Riebeek Kasteel en maak ‘een draai' bij Evita se Perron in Darling, een klein, maar wel bekendste theater van Zuid-Afrika. Geniet de komende twee nachten in Paternoster van kust, zand en met een beetje geluk de walvissen. Om vast in de stemming van het zand te komen, is een buggyride door de duinen helemaal geweldig.

Dag 6 en 7 . Clanwilliam . 163 km

De Cederbergen vormen een bijzonder mooi natuurgebied. Bovendien is het de bakermat van de rooibosthee. Maak een tour op een plantage en/of boek een theeproeverij in het dorp. De bergen bestaan uit zacht en ijzerrijk gesteente dat fantastische rotsformaties oplevert in felle rode kleuren. In het gebied zijn diverse (eeuwenoude) rotstekeningen gevonden die u kunt zien tijdens een wandeltocht.

Alternatief

Aan de zuidkant van de Cederbergen zijn prachtige wandeltochten te maken. Vervang bijvoorbeeld Paternoster voor twee extra dagen in de bergen.

Dag 8 en 9 . Nieuwoudtville . 135 km

Uw tocht naar de Kalahari begint vandaag. Uw eerste stop is in Nieuwoudtville. Vaak heeft dit dorp de beste lentebloemen in Namaqualand; het dorp ligt op de breuklijn van winter- en zomerregens. U overnacht op een farm en krijgt de kans van het Zuid-Afrikaanse boerenleven te proeven. Een bijzonder opgediend diner is inbegrepen (niet mogelijk in het weekend).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Optioneel

Dag 10 en 11: Aussenkehr 325 km

U glipt de grens met Namibië over. De komende nacht verblijft u in Aussenkehr op een farm waar mooie tentenchalets over de Oranjerivier uit kijken. In uw verblijf is een bakkietour over het platteland (met een bezoek aan de locale township) en ontbijt in begrepen.

Dag 12 en 13 . Fish River Canyon . 120 km

De Fish River Canyon maakt deel uit van een natuurreservaat waar u mooie wandeltochten kunt maken. U verblijft in Canon Roadhouse, een comfortabele Lodge (3*) inclusief diner en ontbijt. Het is mogelijk te upgraden naar één van de luxere lodges op het terrein.

Dag 14: Augrabies

Vanaf hier vervolg van de reis zoals hieronder is beschreven (1 nacht Augrabies).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dag 10 en 11 . Augrabies . 462 km

Een lange rit brengt u naar de Augrabies Watervallen. U overnacht in een gezellig guesthouse bij Augrabies op circa 2 kilometer afstand van het Augrabies nationale park. In het park kunt u behalve de waterval bezoeken ook mooie wandelingen maken en zelfs op safari gaan!

Dag 12, 13 en 14 . Kgalgadi Tranfrontier Park . 355 km

De ingang van het Kgalagadi Transfrontier Park is bij Twee Rivieren. In Kgalagadi gaat u de komende dagen op safari. Neem de tijd; het is verbazingwekkend hoeveel leven de woestijn heeft. De eerste overnachting is in Twee Rivieren. Dit is het enige restcamp met een restaurant. De overige twee nachten boeken we u in Mata Mata, Nossob of één van de tented bushcamps op basis van self-catering.

Of kies voor een upgrade naar één van de privé safarilodges. Alle maaltijden en 2 safari's per dag inbegrepen. Meerprijs op aanvraag.

Dag 15 . Upington of Van Zylsrus  . 280 km

Op weg naar Kuruman verblijft u vandaag in Upington, de groene stad aan de Oranjerivier. Of kies voor de route via Van Zylsrus (gravel/zand).

Dag 16 . Kuruman . 310 km

Kuruman staat bekend om het 'oog', een ondergrondse bron waar miljoenen liters water uitkomen. Er is bovendien een interessante missiepost te zien. David Livingstone is meerdere keren vanaf Kuruman op reis gegaan. Hij was getrouwd met de dochter van missionaris Robert Moffat

Dag 17 en 18 . Madikwe Game Reserve . 460 km

Het Madikwe Game Reserve is een Big Five Wildpark van 75.000 hectare. In het landschap treft u de invloed van de droge Kalahari, maar ook van het groenere bosveld. De wildstand is erg goed in dit park dat grenst aan Botswana.U verblijft in een zeer comfortabele Lodge op basis van al uw maaltijden en 2 x jeepsafari per dag en een grote drinkwaterplaats voor de deur.

Dag 19 en 20 . Johannesburg . 385 km

Na de ochtendsafari is het tijd om richting Johannesburg te rijden. Vanavond op dag 19 vertrekt uw vlucht terug naar huis. Aankomst Amsterdam op dag 20.

Tarieven individuele reis – Ruimte en zand 2023

Cat. auto

Tijdsduur 

Klasse B 

Klasse B+ 

Klasse C 

Klasse D 

Klasse O 

Klasse O+ 

Klasse E 

Klasse N 

  Klasse I    

Zonder vlucht

2747

2817

2797

2857

2987

3257

3397

3007

2907

20 dagen incl vlucht 

3789

3859

3839

3899

4029

4299

4439

4049

3949

Q:  prijzen inclusief vlucht per KLM in N-klasse, laagseizoen. Gebaseerd op € 321,00 luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag & brandstoftoeslag. De route van deze reis is zonder binnenlandse vlucht. Kortingen op vlucht mogelijk indien boekbaar in de X-klasse. Voor vluchten in hoogseizoen geldt een meerprijs. 

 Bij de reissom inbegrepen:

  • Transfer van vliegveld naar 1ste accommodatie
  • Overnachtingen in de wildparken zijn in eenvoudige rondavels/chalets zonder ontbijt.
  • Totaal 4x diner, 14 x ontbijt (20 dagen)
  • 4 x gamedrive Madikwe Game Reserve 

 Facultatief:

  • Rooibostour, inclusief diner bij Clanwilliam á circa € 38,50 per persoon