Ruimte en zand tot aan de horizon - 22 daagse reis

Ruimte geeft een gevoel van vrijheid. En vrijheid is misschien wel het bet bewaarde geheim van de Noordkaap, de provincie die grenst aan Namibië. Ruimte is er in overvloed, vrijheid vaak tot aan de horizon. In en rondom het Kgladagladi Transfrontier Park (voormalig Kalahari Gemsbok Park) kleurt het rode zand de wereld in een vurige gloed. In het park zelf leeft een grote verscheidenheid aan wild, waaronder natuurlijk de gemsbok, luipaarden en de beroemde Kalahari-leeuw.
Waar de machtige Oranjerivier het zand kruist, komt de rode aarde tot groen leven zoals in Upington waar welig groeiende wijngaarden een oase voor het oog vormen. Westelijk van Upington stort de Oranjerivier zich bij de Augrabies Watervallen 56 meter naar beneden. ‘Akoerabis'- de plaats van het geweldige geluid - noemen de Khoi San deze waterval.
Met een beetje geluk ziet u in de maanden augustus en september wat water met het landschap kan doen. Bij voldoende regen kleuren tussen half juli en half september prachtige bloemen de anders zo droge velden.
De beste periode om de Noordkaap te bezoeken is overigens vanaf maart/april tot eind oktober. De tussenliggende zomermaanden zijn heet en droog.

Tip: Kijkt u ook eens naar de beschrijving van de De wonderlijke kleuren van Namibie voor alternatieve routes.

  • Reisdagen
  • Tarieven
  • Inspiratie

Dag 1, 2 en 3. Kaapstad

U vliegt naar Zuid-Afrika en verblijft eerst enkele dagen in Kaapstad.

Dag 4 en 5 . Paternoster . 150 km

De lagune van het West Coast National Park is rijk aan vogelleven (flamingo’s!) en flora. Geniet de komende twee nachten in Paternoster van kust, zand en met een beetje geluk de walvissen. Maak onderweg een ‘draai’ bij Evita se peron in Darling: een klein maar bekend theater.

Dag 6 en 7 . Clanwilliam . 163 km

De Cederbergen vormen een bijzonder mooi natuurgebied. Bovendien is het de bakermat van de rooibosthee. Maak een tour op een plantage en/of boek een theeproeverij in het dorp. De bergen bestaan uit zacht en ijzerrijk gesteente dat fantastische rotsformaties oplevert in felle rode kleuren. In het gebied zijn diverse (eeuwenoude) rotstekeningen gevonden die u kunt zien tijdens een wandeltocht.

Alternatief

Aan de zuidkant van de Cederbergen zijn prachtige wandeltochten te maken. Vervang bijvoorbeeld Paternoster voor twee extra dagen in de bergen.

Dag 8 en 9 . Nieuwoudtville . 135 km

Uw tocht naar de Kalahari begint vandaag. Uw eerste stop is in Nieuwoudtville. Vaak heeft dit dorp de beste lentebloemen in Namaqualand; het dorp ligt op de breuklijn van winter- en zomerregens. U overnacht op een farm en krijgt de kans van het Zuid-Afrikaanse boerenleven te proeven. Een bijzonder opgediend diner is inbegrepen (in het bloemenseizoen dineert u in het farmhuis).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Optioneel

Deze reis leent zich uitstekend om het Zuiden van Namibië in de route op te nemen en de Fish River Canyon te bezoeken. De reis wordt 5 dagen langer.

Dag 10 en 11: Aussenkehr 325 km

U glipt de grens met Namibië over. De komende nacht verblijft u in Aussenkehr op een farm waar mooie tentenchalets over de Oranjerivier uit kijken.

Dag 12 en 13 . Fish River Rim . 320 km

Aan de westzijde van de Fish River Canyon is het mogelijk de canyon in te trekken. De komende twee dagen kijkt u vanaf uw lodge de canyon in. Verblijf inclusief ontbijt en diner. Boek als extra een dagtocht per jeep naar de bodem van de canyon.

Dag 14: Fish River Canyon . 200 km

De Fish River Canyon zie je in zijn geheel vanaf het Mainpoint. Verblijf in Canon Roadhouse, een comfortabele Lodge (3*) of upgrade naar luxere lodge inclusief ontbijt.

Vanaf hier vervolg van de reis zoals hieronder is beschreven (1 nacht Augrabies).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dag 10 en 11 . Augrabies . 462 km

Een lange rit brengt u naar de Augrabies Watervallen. U overnacht in een gezellig guesthouse nabij het dorp Augrabies, circa 25 kilometer afstand van het Augrabies nationale park. In het park kunt u de waterval bezoeken maar ook mooie wandelingen maken en zelfs op safari gaan!

Dag 12, 13 en 14 . Kgalagadi Tranfrontier Park . 355 km

De ingang van het Kgalagadi Transfrontier Park is bij Twee Rivieren. In Kgalagadi gaat u de komende dagen op safari. Neem de tijd; het is verbazingwekkend hoeveel leven de woestijn heeft. De eerste overnachting is in Twee Rivieren in een zelfcatering chalet. Dit is het enige restcamp met een restaurant. De overige twee nachten boeken we u in Mata Mata, Nossob of één van de tented bushcamps op basis van self-catering.

Of kies voor een upgrade naar één van de privé safarilodges. Alle maaltijden en 2 safari's per dag inbegrepen. Meerprijs op aanvraag.

Dag 15 . Upington of Van Zylsrus  . 280 km

Op weg naar Kuruman verblijft u vandaag in Upington, de groene stad aan de Oranjerivier. Of kies voor de route via Van Zylsrus (gravel/zand).

Dag 16 . Kuruman . 310 km

Kuruman staat bekend om het 'oog', een ondergrondse bron waar miljoenen liters water uitkomen. Er is bovendien een interessante missiepost te zien. David Livingstone is meerdere keren vanaf Kuruman op reis gegaan. Hij was getrouwd met de dochter van missionaris Robert Moffat

Dag 17 en 18 . Madikwe Game Reserve . 460 km

Het Madikwe Game Reserve is een Big Five Wildpark van 75.000 hectare. In het landschap is de invloed van de droge Kalahari terug te vinden, maar zijn ook sporen van het groenere bosveld. De wildstand is erg goed in dit park dat grenst aan Botswana. U verblijft in een zeer comfortabele Lodge op basis van al uw maaltijden en 2 x jeepsafari per dag en een grote drinkwaterplaats voor de deur.

Dag 19 en 20 . Johannesburg . 385 km

Na de ochtendsafari is het tijd om richting Johannesburg te rijden. Vanavond op dag 19 vertrekt uw vlucht terug naar huis. Aankomst Amsterdam op dag 20.

Tarieven individuele reis – Ruimte en zand 2024

Cat. auto

Tijdsduur

Klasse B+

Klasse C

Klasse D

Klasse D+

Klasse N

Klasse L

Klasse O

Klasse O+

Klasse I

 

Zonder vlucht

3337

3357

3417

3457

3507

3537

3587

3807

3787

20 dagen incl. vlucht

4479

4499

4559

4599

4649

4679

4729

4949

4929

 

Prijzen inclusief vlucht per KLM in N-klasse (laagseizoen). Gebaseerd op € 344,00 luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag & brandstoftoeslag gebaseerd op laagseizoenstarieven. De route van deze reis is zonder binnenlandse vlucht.

Bij de reissom inbegrepen:

  • Transfer van vliegveld naar 1ste accommodatie
  • Overnachtingen in de wildparken zijn in eenvoudige rondavels/chalets zonder ontbijt.
  • Totaal 4x diner, 14 x ontbijt (20 dagen)
  • 4 x gamedrive Madikwe Game Reserve (Madikwe Bush House)

Facultatief:

  • Rooibostour, inclusief diner bij Clanwilliam á € 38,50 per persoon

NB. Voor de prijzen van de genoemde opties/varianten met Namibië verwijzen wij u naar onze website www.gemsbok.nl