Tropische Kinderreis - 21 daagse reis door het groene Natal

De groene heuvels en ongerepte kustlijn maken van Natal een bijzondere provincie. Je hoeft niet eens zo ver te reizen om olifanten, walvissen en dolfijnen in één vakantie te zien. Voeg daar een (ont)spannend uitstapje naar een Zuludorp aan toe, ga kanovaren, maak een boottrip of maak een ritje op een paard - en deze bijzondeer (familie) reis laat je nog lang herinneringen houden aan het Afrika van Zuid-Afrika.  Let op, dit is geen malarie-vrije reis.

 

  • Overzicht Reisdagen
  • Tarieven p.p.

Dag 1

Een dagvlucht van KLM brengt u in Johannesburg. Bij aankomst wordt u per transfer naar uw guesthouse gebracht, dat op 10 minuten van de luchthaven ligt

Dag 2 en 3 . Clarens . 290 km

Op de ochtend van dag 2 wordt uw huurauto bij uw accommodatie afgeleverd. Het is tijd om Zuid Afrika te gaan ontdekken!. Vanavond dineert u in het gezellige Clarens, aan de rand van het Golden Gate National Park. Clarens is een heel leuk kunstenaarsdorp. En als in het Golden Gate de zon op de rotsen schijnt, ontstaat een prachtige rode gloed. Misschien zie je hier en daar al wel een klipspringer! Verblijf in een gezellig guesthouse inclusief ontbijt.

Dag 4 en 5 . Didima National Park . 200 km

De Drakensbergen bestaan uit drie gedeelten; de Noordelijke, de Centrale en de Zuidelijke Drakensbergen. De komende twee dagen zijn voor het middendeel van de Drakensbergen rond Cathedral Peak en  overnacht in het Didima Camp in mooie chalets. Entree is inbegrepen, uw maaltijden nog niet. Er is een restaurant aanwezig.

Upgrade 

Aan de voet van de bergen ligt het Spioenkop Game Reserve waarvan onze lodge deel uitmaakt. Deze vriendelijke countrylodge is een heerlijke familieplek waar warme gastvrijheid en spannende activiteiten hand in hand gaan. De vriendelijke eigenaren weten als geen ander hoe je gastvrijheid combineert met uitstekende service. Bovendien is de lodge zeer kindvriendelijk en heeft ondermeer een 2 slaapkamer tellende familiesuite of een 6 persoons cottage. Ook de activiteiten zijn kindvriendelijk. Meerprijs op aanvraag. 

Dag 6 . Eshowe . 350 km

In Shaka’s kraal nabij Eshowe slaapt u een nacht in een rondavel met rieten dak en wordt u deel van een uitgebreide kennismaking met het Zululeven van vroeger. De rondleiding en dansshow is in de reissom inbegrepen, evenals ontbijt en diner.

Dag 7 en 8 . St. Lucia . 150 km

In St. Lucia, aan de kust van de Indische Oceaan ligt een lagune met een bijzonder ecosysteem, nijlpaarden en krokodillen. Een boottocht brengt je dicht bij de krokodillen en laat je de nijlpaarden op een iets grotere afstand zien.  Zo’n 30 km ten noorden van St. Lucia biedt Cape Vidal een breed en mooi strand.  Een dagje snorkelen is altijd fun. 

Walvisexcursies zijn tussen juli en november ook mogelijk en vanaf half november kun je mee op schildpaddenexcursie. Verblijf is in een comfortabel 4* guesthouse met ontbijt.

Dag 9 en 10 . Hluhluwe/Umfolozi . 185 km

Dit reservaat ligt 264km ten noorden van Durban in het hart van Zululand.. Het park beslaat de voormalige jachtgronden van de Zulu heerser Shaka Zulu.
Dit oudste Nationale Park van Zuid-Afrika werd in 1895 uitgeroepen tot natuurgebied en is bekend vanwege de grote populatie witte- en –bijna uitgestorven- zwarte neushoorns. Het park strekt zich uit over een gebied van 906 km² en heeft de “Big Five” en veel andere zoogdieren en inheemse vogels. Het reservaat heeft een unieke combinatie van woud, ‘bushland’, savanne en grasland met meer dan 1250 plantsoorten. U overnacht de komende dagen in het Mpila Resort in Umfolozi gedeelte in een ruime chalet zonder ontbijt en exclusief conservation fee.

Upgrade:

Rhino Ridge Lodge is gelegen te midden van het Hluhluwegebied en biedt safari's per open jeep vanuit een luxe lodge. De kamers zijn zeer ruim en er zijn prettige voorzieningen als een zwembad en grote lounge. Kinderen vanaf 6 jaar mogen mee op safari; soms is dit een aparte kindersafari. Meerprijs op aanvraag.

Dag 11, 12 en 13 . Ponta de Ouro . 250 km

Vandaag gaat u de grens met Mozambique over, voor een paar dagen strand. Het kleine stadje Ponta do Ouro ligt op ca. 10 km van de grens met Zuid-Afrika. U vindt hier mooie witte zandstranden, dichte duinbossen en u kunt hier fantastisch duiken, surfen en snorkelen. Verder is het mogelijk om een dolfijnentour te maken, waarbij met de dolfijnen gezwommen kan worden, ALS deze gevonden worden. Kosten voor een dolfijnen tour ligt tussen de R250 en R350 per persoon. De tours kunnen niet tevoren gereserveerd worden, u kunt ter plaatse een boeking maken. U verblijft in één dubbel tent ( dit zijn eigenlijk twee tenten die met een houten dek aan elkaar verbonden zijn), voorzien van badkamer met douche en bad. Uw verblijf is exlcusief ontbijt en transfer. U kunt ontbijt en diner ter plekke bestellen of zelf koken. U wordt per transfer (R200 á R300 per persoon) naar uw accommodatie in Ponta de Ouro gebracht.

Visum: Als u de grens naar Mozambique wilt oversteken heeft u een visum nodig. Dit moet u bij de ambassade in Brussel aanschaffen (via Visumdienst.nl). 

Upgrade Kosi Forest Lodge

Tegen de grens met Mozambique ligt Kosi Bay waarvan zich diverse binnen meren landinwaarts strekken. Kosi Bay Forest lodge ligt aan één van deze binnenmeren. Accommodatie is in luxe tenten en-suite. Al uw maaltijden zijn inbegrepen, evenals een begeleide boswandelingen door het Kosi Forest en Kanotochten over het Kosi merengebied. In de tenten is geen elektriciteit; ’s avonds wordt uw tent verlicht met paraffinelampen. Tussen 15 november en 15 januari kunt u een schildpaddenexcursie boeken om te zien hoe oceaanschildpadden eieren leggen op het strand.
Er geldt een meerprijs voor Kosi Bay Forest Lodge.

Dag 14 en 15 . Mbabane . 390 km

Swaziland is een prettige tussenstop op weg naar het noorden. U verblijft rondom Mbabane, diner is inbegrepen. Swaziland is een eigen koninkrijk. In het midden van het land vindt u de Ezulwini Vallei, de Vallei der  Koningen. In deze groene streek is een complete kunstnijverheidsroute tot stand gekomen. Op zeer veel plaatsen vindt u lokale marktjes met houtsnijwerk en aardewerk. Ook kunt u een kijkje nemen in een glasfabriek en een kaarsenfabriekje. Overnachting is in Een intiem hotel met 30 smaakvol ingerichte slaapkamers. Uitstekende Swazi keuken en grote gastvrijheid. Inclusief ontbijt en diner.

Dag 16 en 17 . Krugerpark . 240 km

Eén nacht gaat u naar het beroemde Krugerpark en verblijft er in een eenvoudig rondavel of chalet (wel eigen badkamer en airco). Ontbijt is niet in begrepen. Wel inbegrepen is de dagelijkse conservation fee.

Upgrade : Thornybush Game Reserve

Een speciale ervaring vormen safari’s vanuit een privépark zoals het Thornybush Game Reserve. Dit 12.500 hectare tellende wildpark grenst aan het Krugerpark en heeft de Big Five binnen haar grenzen. Vanuit de luxe lodges Serondella of Monwana (www.monwana.com)  kunt u per dag een middag en een ochtendsafari meebeleven. Deze safari’s zijn per jeep. De kans dat u de grote katten ziet zoals leeuw en luipaard, is in deze parken meestal groter vanwege de bekendheid van de rangers met het gebied én het onderlinge radiocontact. Diner is inbegrepen, evenals een late lunch of high tea. Meerprijs: € 215,00 per volwassene per nacht, € 93,00 per kind (tussen 5 en 11jaar) per nacht en € 27,00 per kind (tussen 2 en 5 jaar) per nacht.  Kinderen onder 6 jaar mogen niet mee op de safari.

Dag 18 en 19 . Sabie . circa 150 km    

De laatste nachten brengt u door in een prettig gastenhuis in Sabie, een vriendelijk dorp aan de zuidkant van de Panoramaroute. Deze route kunt u rijden op weg vanuit het Krugerpark naar Sabie. Er is heel wat te zien: diverse watervallen, mooie uitkijkpunten zoals God’s Window en de drie Rondavels. U komt dan vanzelf langs de Blyde River Canyon en Bourkes Potholes. Pelgrims Rest moet u ook niet vergeten: dit voormalige goudzoekersdorp heeft nog de sfeer van de 19e eeuw.
Het verblijf is inclusief ontbijt. De eigenaren kunnen een uitstekend diner verzorgen, maar u kunt er ook voor kiezen om in het dorp te eten. Er zijn verschillende restaurants op loopafstand.

Dag 20 . Johannesburg . 460 km

Weer naar huis, de KLM vlucht vertrekt net voor middernacht. U heeft de hele dag tijd om in Johannesburg te komen over rustige en zeer goede wegen.

Dag 21

Aankomst Amsterdam.

Bijzonderheden - Tropische Kinderreis 2024

Gebaseerd op ouders met twee kinderen ouder dan 12 en een kind jonger dan 12 jaar (5 personen). Verblijf in 2x 2 persoonskamers. In één van de kamers wordt een derde bed bijgeplaatst. De kamers liggen naast elkaar of zijn met elkaar verbonden middels een tussendeur. Waar mogelijk boeken we cottages of familie-units.

Prijs op aanvraag