Zimbabwe & Zambia

Wij denken dat Zimbabwe een bijzondere reis oplevert. Het is Afrika in pure vorm.  Soms valt de elektriciteit uit en is het biertje misschien niet zo koud als thuis. Maar afgezien van dit soort ongemakjes functioneert het land nog wonderwel. Met een goede dosis flexibiliteit en begrip voor de situatie ter plaatse zult u van dichtbij kunnen meemaken hoe Zimbabwanen al hun mogelijkheden,  hoop en talenten inzetten om een nieuwe toekomst vorm te geven. 

Klimaat

Oktober is een warme maand in Zimbabwe, maar voor mensen die wel van warmte houden goed vol te houden. De bus heeft airconditioning en de lodges zijn op de warmte gebouwd. Door de opbouwende warmte zal langzaam de regen ontstaan die vanaf november kan vallen. Het is theoretisch mogelijk dat u de eerste regens meemaakt, maar groter is de kans dat de regens pas later in november vallen.De droogte van oktober dwingt wild naar de overgebleven drinkwaterplaatsen. Oktober is daarom vaak een prima maand voor het spotten van dieren. De Victoria watervallen zullen minder breed zijn dan in mei of juni, maar nog altijd de moeite waard.

Veiligheid

Tijdens onze verkenningstocht door Zimbabwe is het ons duidelijk geworden dat het land zich aan het herstellen is. De economie begint langzaam te draaien sinds de introductie van de US dollar enkele jaren geleden. Is het veilig genoeg om er te reizen? Ons antwoord is een ja. Het land verdient de hernieuwde aandacht van reizigers.

Grote Rondreis door Zimbabwe
Een compilatie van Zimbabwe's mooiste plekjes: de groene bergtoppen van Eastern Highlands, het indrukwekkende Great Zimbabwe, Motopos Hills, Hwange, Vic Falls en Mana Pools. ... Lees verder »
Fly in Safari
Zimbabwe heeft heel veel privé wildparken, vooral in een brede kring rondom Lake Kariba. Deze reis neemt u mee naar verborgen plekjes waar alleen het... Lees verder »
Journey through the Bush - safarireis Zimbabwe, Botswana & Namibië
Heel veel safari, de Victoria watervallen en rijden per 4WD: deze avontuurlijk reis neemt u mee door de bush van Zimbabwe, Botswana en Namibië.... Lees verder »
Zambia - safari
Ongerept, onaangetast, ver verwijderd van massatoerisme. Zambia biedt fantastische safari’s in parken waar de natuur afwisselend is, de wildstand zeer goed en het toerisme kleinschalig van opzet. Bovendien is het aanbod aan safari’s gevarieerd: behalve jeepsafari’s kunt u mee op kanotochten (Lower Zambezi), wandelsafari’s en nachtritten (South Luangwa).... Lees verder »