Tanzania & Kenia

Tanzania is misschien wel het allerbeste land ter wereld voor safari. De ongereptheid, de grote kuddes en de mooie weidse landschappen maken Tanzania uniek. In de Serengeti, het meest bekende en beroemdste park van het land, stuikel je bijna letterlijk over de grote troepen wild. Gecombineerd met de weidse vlaktes en onderbroken door groepjes acaciabomen voel je als safariliefhebber dat dit, dat dit park hier, Afrika pur sang is.

Wildlife in Kenia

Safari en Kenia zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bekendst is de Masai Mara waar troepen wild over de savanne zwerven op zoek naar voedsel en water.  Rondom het nationale park Masai Mara liggen enkele privé wildgebieden waar de lokale community in samenwerking met prive lodges een bijzondere combinatie biedt van wild en lokaal leven. Ook andere wildgebieden als Ol Pejeta, Samburu, Tsavo en Amboseli bieden geweldige safaridagen. In Ol Pejeta leven bijvoorbeeld de laatste drie noordelijke witte neushoorns ter wereld en is het mogelijk een chimpanzee-opvang te bezoeken. Het gebied rondom de meren Nakuru en Naivasha bieden boottochten met knorrende neushoorns, en flamingo's of een wandel/klimtocht in het Hells Gate National Park. 

 

Safari in Tanzania
Op zoek naar een safari belevenis bij uitstek? Weinig landen kunnen tippen aan de kwaliteit, hoeveelheid en ongereptheid van Tanzania’s dierenrijk.... Lees verder »
Migratie
Het regenseizoen in het noorden vormt  de basis van de bekende migratie tussen de Serengeti en Masai Mara.... Lees verder »
Tarangire & Serengeti
Waar kunt u beter genieten van Baobab bomen dan in het Tarangire Nationaal Park. Misschien treft u wel de boomklimmende leeuwen.... Lees verder »
Luxe safari met Fly In
De safari's in Kenia bieden dagen vol avontuur op zoek naar de Big Five, giraffe, zebra en andere grazers.... Lees verder »
Off the beaten track
Ol Pejeta conservancy: onder het oog van Mount Kenya ligt Ol Pejeta Conservancy, deel uitmakend van het Laikipia plateau, een overgangsgebied tussen de groene hooglanden en de droge semiwoestijn.... Lees verder »