Once in a Lifetime: safari in Botswana

Safari in Botswana staat garant voor een bijzondere ervaring. De bush is er ongerept (met dank aan het duurzame overheidsbeleid) en de safari afwisselend. Je kunt er jeepsafari's maken óf bootsafari's óf mokorosafari's óf wandelsafari's. Door het water in de delta van de Okavango-rivier is er een waterrijk gebied die safari's vanaf het water mogelijk maken. Tel daarbij de afgezonderde ligging op van veel lodges waar je alleen kunt komen per cessna.... Begint het safarigevoel al te kriebelen? 

Wij hebben een aantal routes samengesteld door Botswana met keuze voor een zelfdrive, een mobiele safari óf een zogenaamde fly-in. U vliegt in dit laatste geval per cessna van lodge naar lodge. Een mobiele safari is de avontuurlijke Livingstone-versie met overnachtingen in een tent midden in de bush. 

We combineren bestemmingen als Kasane aan de Chobe Rivier waar grote troepen olifanten zich vermaken aan de oevers met de enorme wildparken Moremi & Savute en de Okavango Delta.  De Okavango Delta is alleen bereikbaar per vliegtuigje. Deze bijzondere delta is misschien wel de laatste wildernis ter wereld en het beleid is erop gericht dit zo te houden. De Botswaanse overheid geeft maar mondjesmaat vergunningen af voor het bouwen van nieuwe lodges. De Delta staat dan ook garant voor een echte natuurervaring met watersafari's (boot, kano) en gamedrives per jeep. 

De zoutpannen van de Makgadikgadi vinden we ook meer dan de moeite waard; misschien wilt u ook wel mee op een sleepout onder sterren waar u per quadbike naartoe rijdt? De Bushman van Botswana kun je ontmoeten rond de Central Kalahari of Tsodilo - ontmoetingen die we ten zeerste kunnen aanraden. De traditionele dansen rondom het vuur is misschien wel de oudste dans ter wereld.  

Meestal combineren we de safari's met de Victoria Watervallen op de grens van Zambia & Zimbabwe - een natuurwonder op zich. De beste tijd om de watervallen te bezoeken is vanaf maart tot september.

Water & Olifanten
Drinkende olifanten aan de Chobe rivier en fly-in safari in de Okavango Delta vormen de highlights van deze reis.... Lees verder »
De ongerepte bush. Op avontuur door vier landen.
Speciaal voor de safariliefhebber hebben we een reis samengesteld vanaf Johannesburg richting de Okavango Delta. De route loopt in, door en om de Delta en gaat tevens naar Namibië en de Victoria Falls (Zambia of Zimbabwe).... Lees verder »
Five River Safari
Deze Five River Safari is een geweldige kans om tegen gereduceerde prijzen in de mooiste gebieden van de Okavango Delta op safari te gaan.... Lees verder »
Mobiele Safari
De Engelse ontdekkingsreizigers wisten hoe ze hun reis door de bush comfortabel moesten maken: slapen in (luxe) tenten en dineren onder de sterren.... Lees verder »
Bush & Safari: Botswana & Caprivi Namibië
Deze geweldige reis neemt u op mee op safari in Botswana en het Namibische Zambezi/Caprivi gebied. Zelf safari rijden in Moremi, meegenomen worden op een mokorotocht en bootcruises op de Chobe - alle varianten safari komen voorbij.... Lees verder »